Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izrazio je zabrinutost sadašnjom blokadom u odnosima Slovenije i Hrvatske nakon neuspješnog pokušaja inicijative povjerenika za proširenje Ollija Rehna da se dođe do sporazuma o graničnoj arbitraži.


'Odnosi s Hrvatskom su loši i nitko ne zna kako ih popraviti, te obnoviti hrvatske pregovore o članstvu u Europskoj uniji', rekao je Rupel u razgovoru za tjednik Demokracija od četvrtka koji je blizak Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS) oporbenog prvaka i nekadašnjeg premijera Janeza Janše, a čiji je član i Rupel. 'Pregovarački stol sada je prazan i bojim se da naši kolege u Europskoj uniji bolje razumiju hrvatske nego naše argumente', rekao je Rupel, kritizirajući način predstavljanja graničnog spora i blokade hrvatskih pristupnih pregovora od strane sadašnje vlade premijera Boruta Pahora.

Vezani članci Doze Pfizerova cjepiva, ilustracija Nema nestašice: Slovenija posuđuje gotovo 41.000 doza cjepiva Pfizera Hrvatskoj Slika nije dostupna 'Pahorova vlada ne vjeruje da se spor s Hrvatskom uopće može riješiti'

>> 'Naši odnosi nemaju veze s ostavkom Sanadera'

'Na predstavljanju naših argumenata morali bi temeljitije raditi, a mene brinu i odnosi među običnim ljudima s obje strane koji su sada puni stereotipa. Spiralu nerazumijevanja i napetosti potrebno je prekinuti kako ne bi došlo do neželjenih incidenata koji bi se mogli pojaviti', rekao je Rupel. Rupel je izrazio zabrinutost da bi strategija u sporu koji zastupa sadašnja vlada mogla nanijeti štetu ugledu države. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju