Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZMO donio odluku

Odluka o visini najniže mirovine hrvatskih branitelja za 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) na današnjoj je sjednici donijelo Odluku o osnovicama za utvrđivanje vrijednosnog boda prema osobnom činu, ustrojbenom mjestu i zvanju HRVI iz Domovinskog rata za godinu 2009. i Odluku o visini najniže mirovine hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata za godinu 2010., priopćeno je iz HZMO-a.

Kako se navodi, Upravno je vijeće dalo suglasnost ravnatelju HZMO-a za prodaju dionica iz portfelja Republike Hrvatske - HZMO-a u pulskom brodogradilištu Uljanik, kao i za prodaju dionica iz portfelja HZMO-a u još četiri brodogradilišta - 'Brodogradilište Kraljevica', 'Brodograđevna industrija 3. Maj' - Rijeka, 'Brodotrogir' i 'Brodograđevna industrija Split' te tvrtkama 'Meiso' iz Goričana i 'ZRC-a Lipik', pod posebnim uvjetima.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada Umirovljenicima rastu mirovine zimsko usklađivanje Objavljeno koliko će točno umirovljenicima rasti mirovine i kada im stiže novac

Time je Upravno vijeće i formalno dalo suglasnost na prodaju dionica koje HZMO ima u brodogradilištima i tvrtkama Meiso i ZRC Lipik, a za koje je Hrvatski fond za privatizaciju već objavio natječaje za prodaju dionica iz objedinjenog državnog portfelja.

Naime, sukladno Vladinim odlukama o raspisivanju javnih poziva za prodaju dionica u brodogradilištima i dvjema tvrtkama, svaki državni imatelj dionica, a među njima je i HZMO, mora s HFP-om regulirati odnose putem ugovora ili punomoći u cilju provedbe prodaje dionica u pet brodogradilišta i dvije tvrtke. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene