Udruga Hrabro dijete, koju su roditelji hrabre lavice Nore Šitum danas prozvali za skrivanje novca, laganje i obmanjivanje javnosti, oglasila se o svemu.


Kasnije tijekom dana izjavu za medije je dala i predsjednica udruge koja tvrdi kako ništa od novca ne nedostaje.

Vezani članci Slika nije dostupna Hrabro dijete: 'Zaboravilo se da smo i mi roditelji djece oboljele od malignih bolesti' Slika nije dostupna Majka Nore Šitum: Iz aviona vidite da tu nešto smrdi

'Strašno je ovo što se događa, ni u najgorem snu nismo to mogli sanjati. Njihovi novci su na našem računu, gotovo zamrznuti zato što se ne smiju taknuti. Molim institucije da što prije donesu rješenje kako prebaciti novac, iako znamo da njihova Zaklada još ne postoji u živućem smislu i nema žiro račun na koji se uopće može taj novac prebaciti. Jasminka Žužić, predsjednica Udruge

Podsjetimo, prvo se na Facebook stranici udruge Hrabro dijete, pojavila objava statusa u kojem su iz te udruge objavili fotografije preslika stanja na računu te poručili:

'Evo, ovo je taj 'nestali novac'! Niti je nestao, a niti zamračen. Jadno i tužno je kad ljudi sude bez da čuju i pitaju drugu stranu. Do sada nas nitko nije pitao koliko nam je djece umrlo, koliko se još bori za život, a pogotovo kojoj sve djeci smo mogli 'dati kartu za život' kao maloj Nori. Mi nemamo PR agenciju koja nam organizira evente, niti imamo PR agenciju koja nam organizira press konferencije, mi smo mali ljudi, mala Slavonska Udruga Hrabro dijete koja je jedina stala iza Đane kada je to trebalo i nek institucije ove države kažu da li ostala djeca koja čekaju svoju šansu za život imaju PRAVO na to ili ne?! Tužno i jadno što radite ostaloj bolesnoj djeci za koju se svakodnevno borimo. No, istina i pravda uvijek na kraju pokažu tko je imao kakav cilj. Naš cilj su djeca', poručili su putem Facebooka iz udruge Hrabro dijete.

>> Majka Nore Šitum: 'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala'

Većina komentara ispod te objave je negativna prema Udruzi.

Podsjetimo, u bolnici Rebro roditelji hrabre lavice Nore Šitum, Ivica Šitum i Đana Atanasovska, sazvali su konferenciju za novinare kako bi razjasnili situaciju koja je nastala na relaciji između njih i udruge Hrabro dijete preko koje se sakupljao novac za Norino liječenje.

'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro sto ste učinili za mene i svu djecu od svega srca', poručila je na pressici Đana Atanasovski, optužujući Jasminku Žužić, predsjednicu udruge Hrabro dijete.

Ministarstvo financija: Nema sumnji u nepravilnosti

Branko Šegon, pomoćnik ministra financija dao je izjavu vezanu uz nastalu situaciju. 'Do sada nisu stigli nikakvi pismeni podnesci niti sumnje koji bi ukazivali na nepravilnosti ili netransparentnost trošenja sredstava, a u slučaju povrede propisa Ministarstvo financija će poduzeti zakonom predviđene mjere i o tome obavijestiti Državno odvjetništvo', kazao je Šegon.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju