Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođeno saslušanje u slučaju Glavaš-Fehir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas zakazano saslušanje u istrazi protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991., odgođeno je nakon što su se svjedoci ispričali da ne mogu doći na Županijski sud.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je Hini da se od troje svjedoka koji su danas trebali biti saslušani pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem, dvoje svjedoka ispričalo, dok treći nije uredno dobio sudski poziv. 

Pročitajte i ovo Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 16 SASLUŠANJE IDUĆA TRI DANA FOTO/VIDEO Dio Bad Blue Boysa dao iskaz, evo što su isticali u obrani Slika nije dostupna Glavaš doveden na saslušanje svjedoka

Dodao je da će ti svjedoci biti saslušani najvjerojatnije tijekom listopada, budući da su do tada zauzeti svi termini. 

Na Županijskom sudu nisu se mogla doznati imena svjedoka koji su danas trebali dati iskaze u istražnom postupku. Nastavak saslušanja zakazan je za utorak, 12. rujna kada bi trebali svjedočiti ranije predviđeni svjedoci. 

U istražnom zahtjevu tužiteljstvo je predložilo saslušanje 45 svjedoka te provođenje dodatnih sudsko-medicinskih i balističkih vještačenja. U predistražnom postupku nezavisni saborski zastupnik Glavaš je pred istražnim sucem odbacio sve optužbe tužiteljstva koje ga tereti za zlostavljanje troje srpskih civila te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag. 

Fehira, bivšeg pripadnika osječke postrojbe kojom je 1991. zapovjedao Glavaš, sumnjiči se da je zlostavljao jednog zarobljenog civila i pucao u njega. 

On je pred istražnim sucem priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene