Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođeno isključenje vode kampu na Valovinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulsko javno poduzeće Vodovod odgodilo je isključenje vode u pulskom kampu na Valovinama, gdje u bungalovima stanuje 20-ak obitelji hrvatskih branitelja. Dug je veći od milijun kuna, a voda nije plaćena od travnja 2004. godine. Direktor Vodovoda najavio je tužbu protiv Ministarstva obrane, vlasnika kampa.

Stanari, bivši branitelji, tvrde kako su gubitci nastali zbog puknuća na cijevima, zbog čega je voda gotovo tri godine curila na nekoliko mjesta, te izražavaju nezadovoljstvo nastalom situacijom.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 3 Cetinska krajina Puknuo je magistralni cjevovod, voda je tekla cestom i nosila sve pred sobom: "Da su djeca 10 minuta kasnije išla na misu, diglo bi ih u zrak" Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz

'Žalosno je da smo došli u ovakvo stanje i da je nastao dug od oko 1.078,000 kuna. Ne okrivljujemo predstavnike Vodovoda. Oni rade svoj posao, ali ni sa strujom nije bolje', izjavio je branitelj Josip Vukić.

Podsjetivši kako u Valovinama u neprimjerenim uvjetima još živi 21 obitelj s 44-oro djece, koji godinama pokušavaju riješiti stambeno pitanje, najavio je nove prosvjede branitelja s Valovina u Puli.

'Prosvjedovat ćemo i nećemo odustati dok se ne ispune naši zahtjevi da se napokon riješi naše stambeno pitanje0, istaknuo je Vukić.

Dodao je kako braniteljima i njihovim obiteljima, koji godinama žive u bungalovima u kampu u neprikladnim uvjetima, nitko ne iskazuje potporu.

Direktor Vodovoda Marino Folo danas je ponovio kako je to poduzeće u nekoliko navrata o nepodmirenim dugovima obavijestilo Ministarstvo obrane RH i grad Pulu, no odgovora nije bilo.

'Očito ćemo to pitanje morati riješiti tužbom', rekao je Folo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene