Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu se uspjeli pripremiti

Odgođena rasprava o izmjenama Zakona o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarsko-socijalno vijeće odgodilo je danas na zahtjev sindikata raspravu o izmjenama Zakona o Radu za iduću sjednicu, izvijestio je novinare nakon neuspjele sjednice GSV-a predstojnik Vladina ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Sindikalni predstavnik izvijestio nas je da se nisu uspjeli pripremiti za izmjene ZOR-a te zatražio odgodu, što pak nisu htjeli prihvatiti poslodavci, rekao je Begović dodavši kako će se u vezi ZOR-a ipak morati sazvati nova sjednica. 'Tražili smo odgodu jer nismo htjeli da u nadglasavanju prođu izmjene ZOR-a koje nismo spremni prihvatiti', izjavio je nakon sjednice predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš, koji trenutno predsjeda GSV-om.

Pročitajte i ovo Krešimir Sever INFLACIJA BUKTI VIDEO Sever nakon sjednice GSV-a: "Jesti se mora i to je osnovni problem" Slika nije dostupna SVE TANJI NOVČANICI Građani stenju pod teretom poskupljenja, sindikati Vladi poslali odbijenicu: Plenković stigao na sjednicu GSV-a

Sporna raspodjela radnog vremena

Za sindikate su i dalje sporna pitanja preraspodjele radnog vremena i broja ugovora o radu na određeno vrijeme, a boje se da bi ih Vlada i poslodavci u tome mogli nadglasati. Sadašnje promjene ZOR-a trebale su, prema prvotnom dogovoru, proći tek uz manje korekcije, kako bi se hrvatski zakon usuglasio sa zakonodavstvom Europske unije, a interesna pitanja bila bi ostavljena za iduću fazu zakonskih promjena. Predstavnici poslodavaca nakon sjednice nisu željeli posebno komentirati natezanje oko zakona, već su samo ustvrdili da o izmjenama ZOR-a više ne žele raspravljati. Socijalni partneri na današnjoj su sjednici prethodno uspjeli podržati Zakon o trgovačkim društvima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene