Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haag odlučio

Odbijeno puštanje Čermaka na privremenu slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspravno vijeće Haaškoga suda odbilo je zahtjev umirovljenoga hrvatskog generala Ivana Čermaka da ga deset dana pusti na privremenu slobodu kad završi izvođenje svih svjedoka tužiteljstva, objavio je u ponedjeljak Haški sud.

Obrana je 16. veljače uputila zahtjev Raspravnom vijeću da Čermaka pusti na privremenu slobodu na deset dana nakon izvođenja zadnjeg svjedoka tužiteljstva. Obrana je 23. veljače priložila i pismo Vlade RH s jamstvima glede zatražena privremenog puštanja na slobodu generala Čermaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesporazum na relaciji Čermak - Haag? Slika nije dostupna Haški sud se ispričao hrvatskoj vladi

>> 'Čermak i vlasti nisu činili ništa nakon Oluje'

Raspravno vijeće navodi u svojoj odluci, donesenoj 27. veljače, da je Čermak nedavno bio na privremenoj slobodi tijekom stanke za božićnih i novogodišnjih blagdana.

'Budući da Čermakova obrana nije navela nikakve humanitarne razloge takve akutne naravi koje bi zahtijevale trenutačno privremeno oslobađanje, Raspravno vijeće u skladu sa svojim ovlastima zaključuje da privremeno oslobađanje u tome slučaju ne bi bilo prikladno', navodi se u odluci.

Hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču sudi se pred Haaškim sudom za zločine počinjene u 'Oluji' i tužiteljstvo bi ovaj tjedan trebalo izvesti svoje zadnje svjedoke. U prošli petak tužitelji su zatražili od sudskog vijeća izvođenje još nekolicine svjedoka o tzv. brijunskim transkriptima, no sud se o tome zahtjevu još nije očitovao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene