Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijena još jedna SDP-ova ustavna žalba na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud odbio je danas kao neosnovanu žalbu SDP-a koji je tražio da se zbog nepravilnosti ponove izbori u svih 11 biračkih mjesta u općini Oriovac te na tri biračka mjesta u Odžaku u BiH, Slavonskom Brodu i općini Bebrina.

SDP je tvrdio da je u Odžaku jedan birač glasovao za listu krive izborne jedinice te da je dvoje birača u Slavonskom Brodu glasovalo, iako je jednom od njih izdana potvrda za glasovanje na drugom biračkom mjestu dok drugi nije imao valjanu potvrdu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državna odvjetnica ustvrdila 'Sanaderova žalba vjerojatno će biti odbijena' Slika nije dostupna Iza rešetaka Michael opet u suzama, odbijena mu je žalba

Također su tvrdili da su u općini Bebrina tri pripadnika srpske i pet ukrajinske nacionalne manjine ostvarili dvostruko pravo glasa, odnosno glasali i za liste svojih manjina i za V. izbornu jedinicu.

SDP-ovci su se na kraju žalili i jer su u općini Oriovac spaljeni
glasački listići, pa tvrde da se nije mogla ni kontrolirati pravilnost izbora.

Ustavni sud odbio je žalbu i prihvatio obrazloženje Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da su postojale nepravilnosti u radu biračkog odbora u Odžaku, no da one nisu utjecale na rezultat izbora, te da u Slavonskom Brodu te općinama Oriovac i Bebrina nisu pronađene nepravilnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene