Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ustavni sud odbio je danas kao neosnovanu žalbu SDP-a koji je tražio da se zbog nepravilnosti ponove izbori u svih 11 biračkih mjesta u općini Oriovac te na tri biračka mjesta u Odžaku u BiH, Slavonskom Brodu i općini Bebrina.


SDP je tvrdio da je u Odžaku jedan birač glasovao za listu krive izborne jedinice te da je dvoje birača u Slavonskom Brodu glasovalo, iako je jednom od njih izdana potvrda za glasovanje na drugom biračkom mjestu dok drugi nije imao valjanu potvrdu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sanaderova žalba vjerojatno će biti odbijena' Slika nije dostupna Michael opet u suzama, odbijena mu je žalba

Također su tvrdili da su u općini Bebrina tri pripadnika srpske i pet ukrajinske nacionalne manjine ostvarili dvostruko pravo glasa, odnosno glasali i za liste svojih manjina i za V. izbornu jedinicu.

SDP-ovci su se na kraju žalili i jer su u općini Oriovac spaljeni
glasački listići, pa tvrde da se nije mogla ni kontrolirati pravilnost izbora.

Ustavni sud odbio je žalbu i prihvatio obrazloženje Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da su postojale nepravilnosti u radu biračkog odbora u Odžaku, no da one nisu utjecale na rezultat izbora, te da u Slavonskom Brodu te općinama Oriovac i Bebrina nisu pronađene nepravilnosti.