Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA PROMETNA PRAVILA

Od danas obavezna svjetla u vožnji, u susjedstvu zabranja pretjecanja za teretna vozila

Aktualno Galerija Od 1.11. nova pravila u prometu - 4 Od 1.11. nova pravila u prometu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Od 1.11. nova pravila u prometu - 3 Od 1.11. nova pravila u prometu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Od 1.11. nova pravila u prometu - 2 Od 1.11. nova pravila u prometu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Od 1.11. nova pravila u prometu - 1 Galerija 1/4 >>
Od ponedjeljka sva motorna vozila tijekom vožnje moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla, upozorili su iz policije. U Sloveniji je kamionima, odnosno teretnim vozilima zabranjeno pretjecanje od 6 do 18 sati na autocestama i brzim cestama.

Policija upozorava vozače da od ponedjeljka tijekom vožnje danju sva motorna vozila moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Nova prometna pravila i u Sloveniji.

Kamionima, odnosno teretnim vozilima (težim od 7,5 tona) zabranjeno je pretjecanje od 6 do 18 sati na slovenskim autocestama i brzim cestama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobro je znati TEST: Provjerite biste li položili vozački ispit ili je bolje da se klonite ceste

Pretjecanje je dopušteno u noćnim satima, te na dionicama ceste s tri prometne trake.

Takvu je mjeru donijela državna tvrtka DARS koja upravlja sustavom autocesta, kako bi se omogućila bolja protočnost prometa te izbjegli zastoji i začepljenja u prometu.

Pročitajte i ovo Tihomir Drobec - 1 Vozači, oprez Jedan već kažnjen sa 60.000 kuna: Policija ovih dana jako pazi što radite na cestama

Zabrana pretjecanja za teška teretna vozila od početka ove godine primjenjivala se samo na autocesti iz Šentilja prema Kopru i pokazala je dobre rezultate, navode u slovenskoj policiji.

DARS je pozvao vozače kamiona da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju kojom se upozoravaju na zabranu pretjecanja.

Nepropisno pretjecanje kontrolirat će prometna policija, a globa za prekršitelje iznosi 300 eura, objavio je DARS.

U Austriji pak obvezno je imati zimsku opremu na vozilima.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene