Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac osiguran

Od četvrtka isplata štedišama Credo banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rok od tri mjeseca da pripremi i započne isplatu osiguranih depozita DAB je skratio na samo tjedan dana i s isplatom štediša Credo banke počinje u četvrtak.

Napominjući da je novac za isplatu osiguran i nijedan osigurani depozit neće ostati neisplaćen, direktor DAB-a Vinko Radić apelira na štediše da ne pohrle odmah prvi dan i prvi sat u poslovnice HPB-a i Croatia banke u kojima će se provoditi isplata s obzirom na to da se 1. prosinca isplaćuje i mirovina. Također, umirovljenike upućuje na poštanske šaltere, da rasterete poslovnice banaka.

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje Božićni poklon Važna obavijest HZMO-a: Počinje isplata za više od 60 tisuća umirovljenika radi ublažavanja troškova života Ilustracija nacionalna naknada Dobra vijest za starije osobe! Provjerite kada bi vam trebao sjesti novac na račun

'Važno je i razrješavanje problematike klijenata brokerskih kuća koji su imali račun u Credo banci; profesori Pravnog fakulteta Hrvoje Markovinović i Petar Miladin smatraju da je DAB obvezan za isplatu i tih depozita, s tim da će se u banci provjeriti zakonski status svakog ugovora', kaže Radić o 9,1 milijun kuna na računu Abacus brokera.

>> Nakon propasti Credo banke: Fond i dvije banke izvukli 9 milijuna kuna

Otkriva da račun sa 921.000 kuna ima i druga brokerska kuća, ali im se još nije javila. Ukupno je u banci 608 milijuna kuna depozita fizičkih osoba, od čega je 420 milijuna kuna na 10.048 osoba osigurano, 188 milijuna kuna nije osigurano i neće biti isplaćeno štedišama. Na računima 1480 trgovačkih društava još je 220 milijuna kuna izgubljenog novca, a najveći dio, 161,7 milijuna kuna, odnosi se na mala i srednja poduzeća.

Dodajmo da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo provođenje izvida vezano za kaznenu prijavu u povodu deblokade računa Credo banke. Također, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dobilo je od Hrvatske narodne banke zapisnik o izravnom nadzoru u Credo banci te je zatražilo prikupljanje informacija o poslovanju te novčarske kuće. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene