Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od 1. rujna besplatan prijevoz ZET-a za učenike i studente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. rujna učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, redoviti studenti te umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1500 kuna besplatno će se moći voziti ZET-ovim tramvajima i autobusima.

Prema novom zaključku zagrebačkog Gradskog poglavarstva, besplatnim javnim prijevozombit će obuhvaćeno 20 tisuća umirovljenika, 40 tisuća učenika i 46 tisuća studenata, a za to će do početka 2007. biti izdvojeno 21,6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

Umirovljenici će na osnovi odreska od mirovine moći podići posebne iskaznice ZET-a, a učenici i redoviti studenti s pomoću potvrda o školovanju podizat će markice.

Pravo na besplatni prijevoz bez putne karte imaju i djeca do polaska u školu, policajci u odori, umirovljenici stariji od 65 godina uz predočenje osobne iskaznice te prognanici i vojni invalidi iz Domovinskog rata uz predočenje odgovarajuće iskaznice. 

Civilne invalidne osobe također imaju pravo na besplatan prijevoz, s godišnjom kartom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene