Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 1. rujna učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, redoviti studenti te umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1500 kuna besplatno će se moći voziti ZET-ovim tramvajima i autobusima.


Prema novom zaključku zagrebačkog Gradskog poglavarstva, besplatnim javnim prijevozombit će obuhvaćeno 20 tisuća umirovljenika, 40 tisuća učenika i 46 tisuća studenata, a za to će do početka 2007. biti izdvojeno 21,6 milijuna kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Bandić: Žao mi je zbog umirovljenika u redovima pred MUP-om Slika nije dostupna Bandić: Ne odustajem od cijena vrtića ni pod cijenu izbora!

Umirovljenici će na osnovi odreska od mirovine moći podići posebne iskaznice ZET-a, a učenici i redoviti studenti s pomoću potvrda o školovanju podizat će markice.

Pravo na besplatni prijevoz bez putne karte imaju i djeca do polaska u školu, policajci u odori, umirovljenici stariji od 65 godina uz predočenje osobne iskaznice te prognanici i vojni invalidi iz Domovinskog rata uz predočenje odgovarajuće iskaznice. 

Civilne invalidne osobe također imaju pravo na besplatan prijevoz, s godišnjom kartom.