Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši pomoćnk ministra MUP-a

Očekuje se nepravomoćna presuda za Gladeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Zlatku Gledecu sutra bi na zagrebačkom Županijskom sudu trebala biti izrečena nepravomoćna presuda za zlouporabe položaja i ovlasti, koje je on pred sudom odbacio ističući da se ne osjeća krivim.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči presudu će objaviti u 14 sati. Općinsko državno odvjetništvo Gledeca je u optužnici teretilo da je 2004. kao pomoćnik ministra unutarnjih poslova za kadrovske, pravne, financijske i tehničke poslove policajcu Jurici Šoiću omogućio ostvarivanje starosne mirovine na koju nije imao pravo.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Slika nije dostupna Zaradio kaznenu prijavu Ploče: Pronevjerio 100.000 kuna

>> Zlatko Gledec se ne osjeća krivim za zouporabu položaja i ovlasti

Tužiteljstvo tvrdi da je Gledec pogodovao Šoiću tako što ga je primio u državnu službu i rasporedio na mjesto vođe sektora u jednoj policijskoj postaji. To je učinio iako je bio svjestan okolnosti zbog kojih Šoića nije smio zaposliti, a koje su suprotne Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, tvrdi tužiteljstvo. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene