Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Procjena pokazuje da je tromjesečni BDP u trećem tromjesečju 2018. realno veći za 2,8% u odnosu na isto tromjesečje 2017.


Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno razdoblje bilježi pozitivnu stopu promjene od 0,6%, a u odnosu na isto tromjesečje 2017. realno je veći za 2,7%.

Vezani članci Novi popis stanovništva iduće godine - 5 Slijedeće proljeće dobit ćemo novi popis stanovništva – koštat će 177 milijuna kuna, a dijelom će se provoditi preko interneta Ravnatelj DZS-a Marko Krištof (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Državni zavod za statistiku objavio: Rast BDP-a u drugom tromjesečju ubrzao na 2,9 posto

Bruto domaći proizvod realno je veći za 2,8% u razdoblju od siječnja do rujna 2018. u odnosu na isto razdoblje 2017.

Prva procjena pokazuje da je tromjesečna bruto dodana vrijednost (BDV) u trećem tromjesečju 2018. realno veća za 2,2% u odnosu na isto tromjesečje 2017. prema originalnim podacima.

Najveći doprinos rastu tromjesečne BDV u trećem tromjesečju 2018. ostvaren je u djelatnosti Trgovine na veliko i na malo; Popravak motornih vozila i motocikala, a najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren je u djelatnosti Prerađivačke industrije.