Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od Đakovštine traže otpremnine

Očajni i na rubu gladi: Radnici sutra na ulicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razočarani praznim obećanjima Vlade, 350 bivših radnika Đakovštine od sutra kreće u nove prosvjede.

Radnici Đakovštine upozoravaju da se s ulice neće maknuti dok god ne dobiju svoje otpremnine. Podsjećamo, Đakovština u stečaju radnicima duguje 30-ak milijuna kuna za otpremnine. Iz stečajne mase naplatili su se svi osim radnika. Kako je država imala 30 posto vlasničkih udjela u Đakovštini, radnici je smatraju suodgovornom za propast tvrtke.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Prosvjed u Gruziji Tisuće na ulicama VIDEO Kaos u državi na rubu Europe: Veliki prosvjedi danima ne prestaju, došlo i do sukoba s policijom

Očajni ljudi, na rubu gladi, najavljuju radikalne mjere kako bi ostvarili svoja prava. 'Ja sam prijavila policiji miran prosvjed, ali moram naglasiti da su ljudi toliko očajni, a kad su očajni, onda im na pamet padaju očajnički potezi', rekla je Sanja Katić iz Koordinacije bivših radnika Đakovštine. 'Naša predsjednica Vlade, ona se ne boji ničega, a ja se bojim gladi gospodo. Oni se zovu lijevo kukuriku, onio desno kukulele, a mi se zovemo jao nama', ljutito je rekao bivši radnik Đakovštine Miljenko Zigić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene