Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

može li bizarnije?

Obnovu krovišta svinjca proslavio vješanjem zastave nepostojeće države, prijeti mu kazna u nepostojećoj valuti

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U Donjoj Vrijesci, mjestašcu kraj Daruvara, 58-godišnji muškarac zaradio je prekršajnu prijavu jer je, nakon obnavljanja krovišta na svinjcu, u dvorištu objesio zastavu bivše Socijalističke Republike Hrvatske.

Bjelovarsko-bilogorska policija je izvijestila da je u subotu 20. srpnja 58-godišnji stanovnik Donje Vrijeske zaradio prekršajnu prijavu jer je na banderu u svom dvorištu objesio – pogrešnu zastavu.

Pročitajte i ovo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja MVEP solidarno uz Izrael nije prvi put Prijepori Vlade i predsjednika oko izraelske zastave na zgradi jednog ministarstva: "Koja je sljedeća?"

Prema policijskom izvješću, muškarac je obnavljao krovište na svinjcu, što se obično obilježava podizanjem zastave. I on je učinio isto, pa je na banderu u svom dvorištu također izvjesio zastavu.

Međutim, nije bila riječ o zastavi Republike Hrvatske, već o onoj republičkoj iz sastava bivše SFRJ. Poredak boja identičan je današnjem hrvatskom barjaku, no umjesto hrvatskog grba u sredini je zvijezda petokraka.

Policajci su muškarcu spornu zastavu oduzeli, a zauzvrat su mu uručili prekršajni nalog zbog "prekršaja iz Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske, te o zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske".

Sudeći prema kaznenim odredbama spomenutog Zakona, prekršitelj će se još jednom morati vratiti u prošlost. Za ono što mu se stavlja na teret prijeti mu novčana kazna "u dinarskoj protuvrijednosti" koja može iznositi od 20 do 50 njemačkih maraka

Za isticanje kazni u bivšim, odavno nepostojećim, valutama državi ne prijete nikakve sankcije. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene