Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 16 civila srpske nacionalnosti

Obljetnica u Varivodama: 'Borba nije trebala biti okaljana nevinim žrtvama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Varivodama i Gošiću na mjestu gdje je prije sedamnaest godina vojno redarstvene akcije Oluja ubijeno 16 civila srpske nacionalnosti počast žrtvama odali su ministar hrvatske policije Ranko Ostojić, general Hrvatske vojske Mladen Fuzul te predstavnici Srpskog narodnog vijeća na čelu s Miloradom Pupovcem.

Na središnjem spomeniku u Varivodama položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Obitelji poginulih izrazile su nezadovoljstvo što još uvijek nitko nije odgovarao za zločin. Ministar Ostojić i general Fuzul izrazili su nadu da će oni koji su počinili ubojstva stati pred lice pravde.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni" Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

>> Josipović: Zločin u Varivodama je sramota, krv se ne može obrisati

Ako se sjetim i prije dvije godine bio je predsjednik Josipović pa je rekao da treba biti skinuta ljaga, ali to traje', rekao je Jovan Berić, sin ubijenih.

'Mogu reći da ću sve učiniti što je u mojoj moći da se rasvijetle okolnosti ovog slučaja', zaključio je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova.

Mladen Fuzul, general Hrvatske vojske, dodao je kako hrvatska borba za slobodu nije smjela biti okaljana ovakvim činom nevinih žrtava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene