Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veleprodajni lanac Velpro, bosanskohercegovačka tvrtka-kći istoimenog Agrokorova lanca, ide u likvidaciju, obznanio je Ante Ramljak u Sarajevu.


Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor, izjavio je u Sarajevu da je donesena odluka o likvidaciji tvrtke Velpro u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci Agrokor Natukao 233,5 milijuna kuna duga: Otvoren stečaj nad Todorićevom tvrtkom Agrokor projekti Davor Božinović: (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

Ramljak je rekao da je BiH Velpro bio veliki gubitaš i da će dio radnika biti zbrinut u okviru sistema Agrokor, a određeni će broj ljudi prema zakonu dobiti otpremnine, prenosi portal Klix.ba.

"To je najznačajniji gubitak, gubitak radnih mjesta", rekao je Ramljak.

Ranije se pisalo da Agrokorov veleprodajni lanac Velpro u BiH zapošljava 180 radnika.

"U budućnosti možemo očekivati veći rast i poboljšanje i okrećemo situaciju na pozitivnu", dodao je Ramljak.

Na službenim stranicama tvrtke Velpro stoji da zapošljavaju više od 1200 radnika. Nedavno je iz te kompanije stigla i vijest da će trajno povećati plaće za svojih 550 zaposlenika s najnižim koeficijentima.

Priopćeno je tada da je za 340 radnika obalnih centara privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih 8 posto realizirano u svibnju, dok će za sve ostale zaposlenike povećanje stupiti na snagu od 1. kolovoza.