Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše odrađen posao

Čim je Plenković rekao da nema ništa protiv objave, osvanuli popisi tvrtki koje su radile na poslijeratnoj obnovi u Sisačko-moslavačkoj županiji

Na stranicama Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u četvrtak su osvanuli popisi vezani za obnovu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Nakon što je premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade rekao da nema ništa protiv objave popisa, oni su objavljeni, iako unatoč velikom interesu javnosti danima do njih nitko nije mogao.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Popisi sadrže nazive projektantskih i nadzornih tvrtki kao i izvođača radova te područnih nadzora i revidenta. Popise možete pogledati OVDJE

U objavi iz Središnjeg ureda napominju kako objavljene informacije ne ometaju istražne radnje koje su u tijeku vezano za lošu obnovu dijela kuća na Banovini nakon Domovinskog rata. Objavili su i statistiku obnove, kao i utrošena financijska sredstva.

"U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koja su provodila obnovu i stvarala elektronsku evidenciju podataka o obnovi. Iz tog razloga, budući da su gore navedeni popisi sadržani u navedenoj elektronskoj evidenciji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ograđuje se od mogućih pogrešnih unosa imena tvrtki projektanata, izvođača radova ili nadzora", pojasnili su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene