Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelji stradalih u tragediji na stadionu u Hillsboroughu 1989. godine traže istragu postupaka britanske policije i podizanje optužnica protiv odgovornih.


Posebno istražno povjerenstvo utvrdilo je da je policija lažirala svjedočenja kako bi odgovornost za nesreću prebacila na huligane iz redova navijača nogometnog kluba Liverpool. U jednoj od najvećih tragedija na nogometnim stadionima u povijesti poginulo je 96 ljudi. Na prekrcanim tribinama doslovno su zgnječeni. Premijer Cameron ispričao se zbog policijskih propusta i zataškavanja.

Vezani članci Čovjek je čovjeku žohar (Foto: izismile.com) Čovjek je čovjeku žohar: Kroz cimere otkrili dubine čemera za koje nisu znali da postoje Sukob policije i žutih prsluka u Parizu (Foto: AFP) Suzavac i uhićenja u centru Pariza: Policija se sukobila sa 'žutim prslucima', zatvoreno 30 postaja podzemne željeznice

>> Neredi u Francuskoj: Mladi palili aute i zgrade, policija uzvratila gumenim mecima

'Oduševljena sam zbog navijača, koji su bili ondje. Željela sam da budu potpuno oslobođeni krivnje. Ne samo onih 96 koji su poginuli. Mislim da je taj put gotov. Nisu učinili ništa pogrešno tog dana. Spasili su mnogo života. Ne znamo koliko. Policija nije obavila svoju dužnost. Nisu učinili ono što je trebalo. Naši navijači jesu', kazala je Margaret Aspinall, iz udruge za potporu obiteljima stradalih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook