Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ti srce pukne

"Vidimo da je to teško obiteljsko stanje": Pola kuće im se urušilo tijekom noći, ali sin ima samo jednu želju

Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3
Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Život u ruševinama (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Urušila se kuća (Foto: Dnevnik.hr) Urušila se kuća (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Život u ruševinama (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Nakon što im se polovica kuće urušila tijekom noći obitelj Sudaš Šimunović iz okolice Bjelovara morala je napustiti svoj dom. Ovaj Božić dočekali su u privremenoj kući bez tople vode i kupaonice sa samo jednom željom.

Kuća obitelji Sudaš Šimunović iz mjesta Kovačevac kod Bjelovara, koja je stara gotovo sto godina, više nije za život. 

Gubitkom Tatjanina posla, koja iza sebe ima teških šest operacija noge, sve je krenulo nizbrdo. "Dobila sam otkaz. Zbog noge sam bila više puta na bolovanju i onda sam dobila otkaz", kaže Tatjana Šimunović.

Od nekadašnjeg doma ostale su tek ruševine. Krov nad glavom privremeno im je pružila jedna obitelj. No ni tamo nemaju tople vode, kao ni kupaonicu.

U pomoć su priskočili i kolege sina Danijela iz školskih klupa. "Naš Ivan i Valentino su došli s tom pričom kod mene i jednostavno nismo mogli ostati nezainteresirani i ne reagirati", kaže pedagoginja Ornela Malogorski. 

A Danijel za Božić ima samo jednu želju. "Da moja mama bude zdrava, da joj se ništa ne dogodi i to je to što želim", kaže Danijel.

S problemom ove obitelji upoznati su i u Općini Rovišće. "Nemamo nekakvih zgrada ili prostore u svom vlasništvu, ali nadam se da ćemo u skorom vremenu naći nekakvo rješenje, jer zaista zaslužuje da joj se pomogne. Vidimo da je to teško obiteljsko stanje", kaže Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće.

No vremena za pomoć sve je manje. Jedino što ova dvočlana obitelj želi jesu spokojni blagdani sa sigurnim krovom nad glavom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene