Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni posjet

OBITELJ OREŠKOVIĆ U VATIKANU Doznajte tko je platio troškove puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastup Sanje Orešković kod Pape tumači se odvažnim.

Obitelj Orešković boravila je u državnom posjetu Vatikanu. Premijerova supruga Sanja dosad se nije aktivnije angažirala u javnom životu, no njezin nastup kod pape tumači se odvažnim. Premijer je poveo i četvero djece, a tko je platio troškove puta - doznajte u priči Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Susret sa Svetim Ocem, obitelji premijera, inače, velikih vjernika puno je značio. No, najviše Sanji Orešković, koja nije mogla suspregnuti suze.I premijer je oduševljen.

Pri posjetu potrebno je poštovati strogi protokol. Marama nije obavezna, pa tako je nije imala supruga premijera, ali njegove kćeri jesu. Nekadašnja šefica protokola Ureda predsjednika Milada Privora kaže da je uobičajeno u ovaj državnički posjet voditi obitelj.

"Sve je prošlo korektno, ali možda u tim nekim scenama kod fotografiranja su bili preblizu Svetom ocu papi, kao da sa stražnje strane su ga grlili što je odraz velike radosti i veselja, ali je opet moglo bez toga", kaže Milada Privora, stručnjakinja za diplomatski protokol.

Premijer i supruga s djecom su u Vatikan stigli zajedno, državnim zrakoplovom. Detalje o osiguranju iz vlade nisu htjeli otkriti, ali tvrde da dodatnih troškova zbog putovanja cijele obitelji nije bilo.

Supruga bivšeg premijera Milanovića - u Vatikan s njim - nije išla. No, jest u SAD, gdje se družila s Michelle Obamom. Djecu na službena putovanja bračni par Milanović nije vodio.

"Nema protokola za djecu, mi smo to mogli privatno napraviti što je samo u jednom slučaju napravljeno kada se stariji sin pridružio i on i ja smo išli dalje", kaže Sanja Musić Milanović.

Troškove za sina su pokrili sami. I drugi su državnici putovali s obitelji. Bivši predsjednik Mesić unuku je poveo na Kubu, bivša premijerka sina Lovru kod pape. I predsjednica je bila s obitelji u Kini, a trošak za djecu platila je sama. Putovanja su bolji dio ovog posla, samo što mnogima prekratko traju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene