Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nacionalni dan invalida rada, 21. ožujka danas je u Zagrebu tradicionalno obilježen dijeljenjem ruža, koje su simbol invalida rada, a akciji na Cvjetnom trgu pridružila se predsjednica Vlade Jadranka Kosor.


Akcija, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga invalida rada, održana je pod geslom 'I dalje s ružom'. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da je zapošljavanje invalida jedna od najvećih zadaća i u tom kontekstu podsjetila da postoji Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom čiji je osnivač Vlada Republike Hrvatske. Podsjetila je i na važan projekt osobnog asistenta, koji omogućava neovisnost življenja u obavljanju svakodnevnih aktivnosti osobama s invaliditetom, kaže se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vezani članci Stigao na vještačenje pa ostao na ulici (Foto: Facebook) U kolicima stigao na vještačenje, ali ostao je na ulici jer "portir ne smije napustiti radno mjesto ni dati ključ od platforme..." Zapošljavanje osoba s invaliditetom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neizvjesna budućnost osoba s invaliditetom: Mnogi poslodavci koji su ih dužni zaposliti radije plaćaju kazne

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada Josip Petrač zahvalio je premijerki Kosor, koja je ujedno i pokroviteljica Nacionalnog dana invalida rada, na podršci u današnjoj akciji i na svemu što čini za osobe sa invaliditetom, kaže se u priopćenju.