Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve posla

Obilježen Nacionalni dan invalida rada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni dan invalida rada, 21. ožujka danas je u Zagrebu tradicionalno obilježen dijeljenjem ruža, koje su simbol invalida rada, a akciji na Cvjetnom trgu pridružila se predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Akcija, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga invalida rada, održana je pod geslom 'I dalje s ružom'. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da je zapošljavanje invalida jedna od najvećih zadaća i u tom kontekstu podsjetila da postoji Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom čiji je osnivač Vlada Republike Hrvatske. Podsjetila je i na važan projekt osobnog asistenta, koji omogućava neovisnost življenja u obavljanju svakodnevnih aktivnosti osobama s invaliditetom, kaže se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JELENA VUKOVIĆ Svjetska i europska rekorderka na Međunarodni dan osoba s invaliditetom: "Život mi se preokrenuo za 360 stupnjeva..." Stigao na vještačenje pa ostao na ulici (Foto: Facebook) SRAMOTA U ZAGREBU U kolicima stigao na vještačenje, ali ostao je na ulici jer "portir ne smije napustiti radno mjesto ni dati ključ od platforme..."

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada Josip Petrač zahvalio je premijerki Kosor, koja je ujedno i pokroviteljica Nacionalnog dana invalida rada, na podršci u današnjoj akciji i na svemu što čini za osobe sa invaliditetom, kaže se u priopćenju. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene