Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je danas da mu je apsolutno svejedno u kojem će gradu dokazati svoju nevinost i apsurdnost kaznene prijave koju je protiv njega podnijela policija, zbog sumnje da je u slučaju 'Tržnica' oštetio grad za 80 milijuna kuna.


Obersnel je to izjavio nakon gradonačelnikova kolegija komentirajući preseljenje slučaja 'Tržnice' iz riječkog u osječko županijsko državno odvjetništvo. Istaknuvši da nikome, a naročito 'Tržnicama' nije pogodovao, izrazio je čuđenje sumnjama u rad riječkoga državnog odvjetništva koje je, kako je rekao, do sad iz cijele zemlje preuzimalo teške i složene slučajeve koje drugi nisu htjeli ili smjeli voditi. 'Ovakvo poniženje riječki ŽDO nije zaslužio', ustvrdio je Obersnel kojega čudi nepovjerenje prema riječkom državnom odvjetništvu nakon što se puna dva tjedna govorilo da je kaznena prijava podnijeta u konzultaciji s tim odvjetništvom.

Vezani članci Slika nije dostupna Linić: Ravnatelj policije je kukavica i zato se obrušio na Obersnela Slika nije dostupna 'Zanimljivo, u 30 dana tri prijave za SDP-ove čelnike'

Rekao je da do sada nije dobio službenu informaciju o ovom postupku i kaznenoj prijavi kazavši da ga brine sustav u kojem svi drugi dobijaju informacije prije onoga na koga se postupak odnosi. Upitao se i koliko je Državno odvjetništvo samostalno i nezavisno tijelo, a koliko pod utjecajem ministra unutarnjih poslova. 'Ministar zna vrlo detaljno elemente kaznene prijave protiv mene i o njoj govori u jednoj radijskoj emisiji, pri tome kršeći određene zakonske akte. Zna čak i razliku u kvadratima zaduživanja komunalne naknade, a još uvijek ne zna kako je otišlo 2600 kamiona žita u nepoznatom pravcu. Niti zna gdje je žito, niti tko ga je prodao', kazao je.

'Nalazim se u specifičnoj situaciji i ne bih se želio u ovom trenutku upuštati u politiziranje cijelog slučaja. U mjesec dana podignute su kaznene prijave protiv tri člana predsjedništva SDP-a, a pod znakom je pitanja, u najmanju ruku, je li to slučajno ili nije', rekao je riječki gradonačelnik. U kaznenoj prijavu koju je policija podnijela početkom ožujka Obersnela, dvoje visokih gradskih službenika te člana uprave riječke tvrtke 'Tržnice' sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti te sklapanje štetnih ugovora kojima je grad navodno oštećen za 80 milijuna kuna.

Odlukom glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića predmet je preseljen u osječko županijsko državno odvjetništvo, a mediji nagađaju da je riječ o nepovjerenju i sumnjama u objektivnost rada riječkog županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta. Prema pisanju tiska, Hrast nikada nije obavijestio nadređene o postojanju policijskog izvješća o slučaju 'Tržnica' iz ožujka 2008., iako je to bio obvezan učiniti. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju