Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP će na listi za predstojeće izbore za 11 zastupnika u Europskom parlamentu imati prva dva mjesta te peto i šesto, dok će treće i četvrto mjesto pripasti koalicijskim partnerima HNS-u i IDS-u, prijedlog je koji je na današnjoj sjednici usuglasilo Predsjedništvo SDP-a, a o kojem će u subotu odlučivati Glavni odbor te stranke.


Nositelj liste bit će europski povjerenik Neven Mimica, a druga na listi je Biljana Borzan, rekao je član Predsjedništva SDP-a nakon gotovo trosatne sjednice toga tijela u srijedu navečer.

Vezani članci Sabor, ilustracija Raspad Kluba SDP-a? Posvađani i grupirani po taborima članovi dogovaraju taktiku rasprave Siniša Hajdaš Dončić Potpredsjednik SDP-a otpušten iz bolnice na kućnu njegu - zahvalio zaposlenima u bolnici i poručio kako ide nabolje

Treći na listi bit će HNS-ov Jozo Radoš, a četvrti Ivan Jakovčić iz IDS-a.

Nositelj liste na prošlogodišnjim izborima za EU parlament, SDP-ov Tonino Picula bit će na petom mjestu, a šesti SDP-ov Oleg Valjalo.

Hrvatska ili Jugoslavija? Predsjedniku EU parlamenta još uvijek nije baš jasno

Sedma na listi je Višnja Fortuna iz HSU-a, a na osmome SDP-ova Sandra Petrović Jakovina, supruga ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Deveto mjesto pripast će kandidatu HNS-a, a deseto SDP-u, dok je na jedaneaestom mjestu Milorad Pupovac iz SDSS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook