Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svakodnevno novi problemi dužnika u švicarskim francima, kojima su banke dostavile izračune konverzije kredita u eure.


Udruga Franak zaprimila je brojne zahtjeve u kojima se građani žale da im banke nisu dostavile preračunate mjesečne rate kredita, već od njih zahtijevaju da prvo potpišu nove ugovore. Također, građani se žale da će u velikoj mjeri preplatiti svoje kredite. Reagirala je i Hrvatska narodna banka, koja poručuje da se znalo kako će se učinci konverzije znatno razlikovati od slučaja do slučaja.

Vezani članci Goran Aleksic i odvjetnik Nenad Horvat (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Snaga: "Predano 20 tisuća tužbi protiv banaka zbog preplaćenih kamata, sad slijedi novi val" Manje od 2500 građana odlučilo se na bitku s bankama u slučaju švicarski franak (Foto:Dnevnik.hr) Tužbe u "slučaju franak" ulaze u zastaru za dva dana, banke je tužilo manje od 2500 građana

Udruga Franak prijavila nepravilnosti u konverzijama kredita

'Na građanima je, svakom pojedinačno, da nakon što dobiju ovaj izračun, procijene, i to ne na brzinu, da procijene je li to povoljno za njih, i da ako jest, da u konačnici prihvate konverziju', izjavio je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade (SDP).

'Potrebno je poslati stručnjake u sve banke, pronaći svaku vrstu klijenta i kredita, i to konkretne kredite, vidjeti kako se kamata mijenjala u tim kreditima', tvrdi Goran Aleksić iz Udruge Franak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook