Krstičević i Kohorst (Foto: MORH)
Krstičević i Kohorst (Foto: MORH)

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas se sastao se s veleposlanikom SAD-a u Robertom Kohorstom.


U priopćenju MORH-a kao teme se navode obljetnica Hrvatske u NATO-u, bilateralni odnosi dviju zemalja, zajedničke vojne vježbe i globalna sigurnost, ali ne i propala nabava vojnih aviona.

Vezani članci Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Amerikanci ponovno pomažu Hrvatskoj vojsci: Donirat će do milijun dolara za zbrinjavanje viškova oružja Slika nije dostupna Vojni analitičar za DNEVNIK.hr: "Krstičevićeva izjava stavila je u nezgodan položaj i Hrvatsku i SAD"

"Na sastanku, koji je održan u svijetlu ovotjednog obilježavanja 70. obljetnice osnivanja NATO saveza i 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u NATO-u, potvrđeni su izvrsni bilateralni odnosi dviju zemalja.Istaknuto je kako su Sjedinjene Američke Države ključan strateški saveznik i partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti, te je potvrđena zajednička opredijeljenost i savezništvo u doprinosu globalnoj sigurnosti.
U tom kontekstu, na sastanku se razgovaralo o zajedničkom sudjelovanju u NATO vođenim operacijama, misijama i aktivnostima te o obuci, izobrazbi i vojnim vježbama hrvatske i američke vojske", poručuju iz MORH-a. 

S američkim veleposlanikom Robertom Kohorstom o toj temi nije razgovarao ni premijer Andrej Plenković na sastanku u siječnju

»Nisam ga trebao to pitati, Kao što znate, radimo temeljitu analizu cijelog procesa i iz razgovora s izraelskom stranom i konzultacija s američkom stranom mislim da imamo ideju zašto se to dogodilo«, kazao je premijer u siječnju.