Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Sastanak u MORH-u

O avionima ni riječi: Krstičević i američki veleposlanik razgovarali o NATO-u, suradnji, globalnoj sigurnosti...

Krstičević i Kohorst (Foto: MORH)
Krstičević i Kohorst (Foto: MORH) Foto: MORH
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas se sastao se s veleposlanikom SAD-a u Robertom Kohorstom.

U priopćenju MORH-a kao teme se navode obljetnica Hrvatske u NATO-u, bilateralni odnosi dviju zemalja, zajedničke vojne vježbe i globalna sigurnost, ali ne i propala nabava vojnih aviona.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

"Na sastanku, koji je održan u svijetlu ovotjednog obilježavanja 70. obljetnice osnivanja NATO saveza i 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u NATO-u, potvrđeni su izvrsni bilateralni odnosi dviju zemalja.Istaknuto je kako su Sjedinjene Američke Države ključan strateški saveznik i partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti, te je potvrđena zajednička opredijeljenost i savezništvo u doprinosu globalnoj sigurnosti.
U tom kontekstu, na sastanku se razgovaralo o zajedničkom sudjelovanju u NATO vođenim operacijama, misijama i aktivnostima te o obuci, izobrazbi i vojnim vježbama hrvatske i američke vojske", poručuju iz MORH-a. 

S američkim veleposlanikom Robertom Kohorstom o toj temi nije razgovarao ni premijer Andrej Plenković na sastanku u siječnju

»Nisam ga trebao to pitati, Kao što znate, radimo temeljitu analizu cijelog procesa i iz razgovora s izraelskom stranom i konzultacija s američkom stranom mislim da imamo ideju zašto se to dogodilo«, kazao je premijer u siječnju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene