Austrijski novinar izbačen je nakon što se neovlašteno provukao na sastanak austrijskog predsjednika Alexandera Van der Bellena s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Snimku incidenta ekskluzivno su zabilježile kamere Nove TV.

Galerija


Novinar je izbačen u utorak prijepodne, a njegova je reakcija bilo vikanje kako su to "policijske metode" te da je "Hrvatska policijska država". 

Vezani članci Predsjednica Grabar-Kitarović započela kampanju pjesmom (Foto: Dnevnik.hr) Opet je pjevala: Predsjednica otvorila izbornu kampanju u Grobniku i zapjevala Thompsonovu pjesmu Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Grabar-Kitarović osvrnula se na rezultate PISA testova i bocnula ministricu Divjak: "Reforma obrazovanja o kojoj toliko pričamo ne donosi rezultate"

Kako doznajemo, radi se o Kurtu Seinitzu, poznatom novinaru Kronenzeitunga - najvećeg dnevnog lista u Austriji. Seinitz inače prati rad kancelara Kurtza.

"Incident u Hrvatskoj gospodarskoj komori! Austrijski novinar izbačen iz prostorije jer je neovlašteno ušao na sastanak gdje su bili Kolinda Grabar-Kitarović i austrijski predsjednik. Vikao na sav glas da su ovo policijske metode i da je Hrvatska policijska država", tvitnula je Sabina Tandara Knezović, novinarka Dnevnika Nove TV