Austrijski novinar izbačen je nakon što se neovlašteno provukao na sastanak austrijskog predsjednika Alexandera Van der Bellena s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Snimku incidenta ekskluzivno su zabilježile kamere Nove TV.

Galerija


Novinar je izbačen u utorak prijepodne, a njegova je reakcija bilo vikanje kako su to "policijske metode" te da je "Hrvatska policijska država". 

Vezani članci Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Predsjednica uoči blagdana Velike Gospe na misi u Bosni i Hercegovini Mislav Kolakušić, Miroslav Škoro, Zoran Milanović, i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjedničke igre mogu započeti: Doznajemo kad će Grabar-Kitarović napokon službeno objaviti kandidaturu

Kako doznajemo, radi se o Kurtu Seinitzu, poznatom novinaru Kronenzeitunga - najvećeg dnevnog lista u Austriji. Seinitz inače prati rad kancelara Kurtza.

"Incident u Hrvatskoj gospodarskoj komori! Austrijski novinar izbačen iz prostorije jer je neovlašteno ušao na sastanak gdje su bili Kolinda Grabar-Kitarović i austrijski predsjednik. Vikao na sav glas da su ovo policijske metode i da je Hrvatska policijska država", tvitnula je Sabina Tandara Knezović, novinarka Dnevnika Nove TV