Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi otkazi u Haludovu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većinski vlasnik Hotela Haludovo dostavio je Radničkom vijeću nove otkaze za radnike, najavljujući da će ih povući ako uskoro dobije dozvole za izgradnju kapaciteta koje je planirao, a koji su veći nego što dopušta važeći prostorni plan, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika radnika Hotela.

Predstavnici sindikata su ustvrdili da su izmjene prostornog plana dogovorene i najavili da će poduzeti sindikalne akcije ako izmjene ne budu ostvarene u dogovorenu roku.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Predstavnici Radničkog vijeća i Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) u Hotelima Haludovo danas su na konferenciji za novinare u sindikalnim prostorijama u Rijeci rekli da su im dostavljeni na očitovanje otkazi ugovora o radu za još 8 od preostalih 49 radnika te tvrtke, a plaće za rujan i listopad još nisu isplaćene.

Predsjednica Vijeća Vesna Štropin je rekla da je većinski vlasnik Haludova "Sauron" iz Londona najavio da će povući otkaze ugovora o radu ako mu se uskoro omogući ishodovanje isprava za izgradnju planiranih objekata u sklopu Hotela.

Predsjednik STUH-a Eduard Andrić je, napominjući da radnike ne zanima politika, nego radna mjesta, kazao da se rješavanja problema Haludova odugovlači i naveo da je na sjednici županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća održanoj 31. listopada dogovoreno je da će županijska uprava u roku od trideset dana napraviti izmjene županijskog Prostornog plana koje bi omogućile pokretanje ulaganja u Hotele Haludovo, nakon čega bi i općina izmijenila svoj plan.

Hoteli Haludovo privatizirani su 1996., a prije privatizacije u
njima je radilo 270 ljudi. U vlasničkoj strukturi Haludova sada su tvrtka Sauron iz Londona (više od 70 posto), Hrvatski fond za privatizaciju (oko 21 posto) i tvrtka Isleta s Cipra (oko 3 posto). Račun tvrtke blokiran je od 1998.

Prvo idejno rješenje za ulaganja u Hotele Haludovo izrađeno je 2001., ali projekt nije prihvaćen zbog preizgrađenosti, kao ni drugo rješenje iz 2004. Tijekom 2005. počela je izrada novog idejnog rješenja, ali je 2006. donesen prostorni plan po kojemu je prostor Hotela Haludovo dvostruko smanjen, s prijašnjih oko 2600 postelja na 1200 postelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene