Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od subote

Nove cijene parkiranja u Zagrebu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Zagrebparkinga su izvijestili o novim cijenama parkiranja u Gradu Zagrebu koje stupaju na snagu u subotu 13.07.2013. temeljem odluke gradske skupštine.

Iz Zagrebparkinga su izvijestili kako će primjenom novog Pravilnika cijene korištenja javnih parkirališta i garaža u organizaciji podružnice Zagrebparking biti povoljnije, da se uvode nove usluge, a da postojeće postaju fleksibilnije i primjerenije korisnicima.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

'Cijena dnevnog parkiranja u javnim garažama Langov trg, Kvaternikov trg, Petrinjska, Gorica i Rebro od subote će tako biti 6 kn/h umjesto dosadašnjih 7 kn/h. Cijena noćnog parkiranja u ovim garažama biti će 3 kn/h umjesto dosadašnjih 4 kn/h. Još povoljnije biti će cijene parkiranja u javnim garažama Tuškanac i Svetice, gdje će sat parkiranja stajati 4 kn u toku dana, dok će noću cijena parkiranja biti čak 2 kn/h.

'Posebno bismo željeli istaći novu, izuzetno jeftiniju i fleksibilniju mjesečnu noćnu parkirališnu kartu za pojedine javne garaže. Korisnici ovih pretplata moći će većinu garaža koristiti vikendom cijeli dan, dakle ne samo u noćnom terminu kao što je bilo do sada. Također će umjesto do 7 sati, korisnici noćne pretplate moći u garaži ostati sve do 9 sati, a vratiti se u nju već od 17 sati, što odgovara radnim obavezama većine Zagrepčana. Cijena ove usluge ovisi o pojedinoj garaži, a u većini slučajeva ona će iznositi 150 kn mjesečno. Nadamo se da će niske cijene i fleksibilnost korištenja ove usluge znatno doprinijeti povećanju broja pretplatnika', stoji u priopćenju. 

Sljedeća novost je uvođenje cjelodnevnih i tjednih karata za parkiranje u garažama, te vrijednosnih (prepaid) kartica za svaku pojedinu garažu. Vrijednosnom karticom korisnici će se moći služiti za višekratne ulaske u garažu do isteka vrijednosti. Kupnjom kartice u vrijednosti od primjerice 450 kn, korisnik će moći koristiti uslugu u vrijednosti od 500 kuna.
Također, prilikom kupnje 4 pretplatničke karte za isti period, korisnici garaža će petu kartu moći dobiti gratis, ostvarujući time značajan popust.

Od subote se mijenjaju i cijene karata na javnim parkiralištima. Vozači će umjesto dosadašnjih 10 kn za sat vremena u I. zoni plaćati 8 kn, a u II. zoni 4 kn. Cijena parkiranja u III. zoni ostaje nepromijenjena. Niža će biti i cijena dnevnih parkirališnih karata, koje će sada umjesto 200 kn u I. zoni iznositi 160 kn, u II. zoni umjesto 100 kn stajati će 80,00 kn, a u III. zoni umjesto 50 kn cijena za dnevnu parkirališnu kartu biti će 30 kn, isto kao i u IV. zoni.

Potpuno nova usluga je mogućnost kupnje parkirališne karte za javna parkriališta bez obzira na adresu prebivališta. Tako će građani biti u mogućnosti kupiti tjednu, mjesečnu ili godišnju kartu. Cijena tjedne karte u I. zoni bit će 300 kn a cijena mjesečne karte u istoj zoni biti će 1.200 kn. Za II. zonu cijena tjedne karte biti će 150 kn, a mjesečne 600 kn. Za III. zonu cijena tjedne karte iznositi će 60 kn a mjesečne 240 kn.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene