Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"da se čovjek upita..."

Novaković razočarana brojem kandidata za novi sastav Povjerenstva: "To je apsurdno i poražavajuće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković ocijenila je u ponedjeljak poražavajućom činjenicu da se jako mali broj kandidata javio za novi sastav Povjerenstva upitavši se pritom koja se poruka time šalje u javnost.

"Na prvom natječaju kada se nisam javila bilo je više od 170 kandidata, na drugom kada sam se javila bilo je 40, sada ih ima svega 15. To je apsurdno i poražavajuće, a kada znamo da su se samo četiri kandidatkinje javile za predsjednicu Povjerenstva to je neprihvatljivo", ustvrdila je Nataša Novaković.

Dodala je i kako se više osoba javlja za bilo koje radno mjesto pravnika u privatnom ili državnom sektoru.

"To je toliko mali broj kandidata odnosno kandidatkinja da se čovjek upita koja je poruka toga. Ja ne znam, uostalom ja sam se prijavila", naglasila je Nataša Novaković koja je danas boravila u Puli gdje je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa organizirao edukaciju obveznika u pitanjima primjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa i podnošenja imovinske kartice.

Pročitajte i ovo Gorivo - 2 vrijede 14 dana Ovo su nove cijene goriva: Znatno poskupljenje, no cijena jedne kategorije ipak je zamrznuta

Educiranje dužnosnika jedna od osnovnih obveza Povjerenstva

"Educiranje dužnosnika jedna je od osnovnih obveza Povjerenstva te je potrebno naglasiti kako je Povjerenstvo uvijek na usluzi obveznicima primjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa, kojih je sada puno više. Stojimo na raspolaganju za sva pitanja, a mišljenja dajemo u roku od 15 dana, ili kraće", istaknula je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković prilikom predstavljanja novog Zakona.

Naime, 25. prosinca prošle godine stupio je na snagu novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa kojim su donesene važne promjene u pogledu obveza, ograničenja i zabrana, a kojim je i značajno proširen krug obveznika. Osim na dosadašnje obveznike u jedinicama lokalne i područne samouprave, Zakon se od stupanja na snagu između ostalog primjenjuje i na predsjednike i članove uprava trgovačkih društava u kojima jedinice lokalne i područne samouprave imaju većinski udio, predsjednike i članove uprava trgovačkih društava koja su u većinskom vlasništvu trgovačkih društava u kojima većinski udio imaju jedinice lokalne i područne samouprave te upravitelje zaklada koje osniva jedinica lokalne i područne samouprave.

Pročitajte i ovo Nancy Pelosi Krimska platforma Pelosi uoči dolaska u Zagreb: "Hrvatska je naš ključni saveznik, produbit ćemo veze među našim narodima"

"Mi se svi skupa učimo demokraciji jer smo relativno mlada demokratska država, zakonodavstvo se mijenja i tada je potrebno jasno tumačiti odredbe zakona. Znam da je velika tema bila nakon zadnjih izmjena, ne samo pitanje popunjavanja imovinskih kartica već je bila velika tema i kako primijeniti zakon i što to znači za materijalna prava iz radnog odnosa naših ravnatelja i direktora", istaknuo je istarski župan Boris Miletić.

Dodao je i kako smatra da je ta izmjena zakona donesena malo prebrzo te da se nije uzelo u obzir koje će biti posljedica svega toga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene