Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bečki tjednik "Profil" u sutrašnjem izdanju objavljuje članak o umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu, tajnim računima u Hypo banci, financiranju trgovine oružjem i pranju novca.


Računi u Hypo banci, financiranje trgovine oružjem i pranje novca samo su neki od naglasaka, koje u sutrašnjem izdanju donosi bečki tjednik Profil.

Vezani članci Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze" Razrušeno središte Gline Banovinu zatreslo 5,0 po Richteru, ali tlo i dalje podrhtava: Gradonačelnik Gline potvrdio da je evakuirana jedna obitelj

List navodi da su, navodno, preko tajnih računa Zagorec i uski krug ljudi bliskih predsjedniku Tuđmanu 90-ih godina prebacili 360 milijuna američkih dolara. 

"Profil" piše da se nakon rata na računima i dalje nalazilo mnogo novca te da je general Zagorec jedini živi svjedok koji o tome nešto zna.

Te milijune Zagorec je uporabio kao osiguranje za projekte s nekretninama, i to uz znanje i potporu Güntera Striedingera, bivšeg direktora Uprave koruške Hypo banke, koji je na udaru austrijskog pravosuđa, navodi "Profil".