Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novac od oružja Zagorec oprao preko tajnih računa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bečki tjednik "Profil" u sutrašnjem izdanju objavljuje članak o umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu, tajnim računima u Hypo banci, financiranju trgovine oružjem i pranju novca.

Računi u Hypo banci, financiranje trgovine oružjem i pranje novca samo su neki od naglasaka, koje u sutrašnjem izdanju donosi bečki tjednik Profil.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna Žele saslušanje zbog Hypa 'Nismo zatražili da se Zagorca sasluša u Klagenfurtu'

List navodi da su, navodno, preko tajnih računa Zagorec i uski krug ljudi bliskih predsjedniku Tuđmanu 90-ih godina prebacili 360 milijuna američkih dolara. 

"Profil" piše da se nakon rata na računima i dalje nalazilo mnogo novca te da je general Zagorec jedini živi svjedok koji o tome nešto zna.

Te milijune Zagorec je uporabio kao osiguranje za projekte s nekretninama, i to uz znanje i potporu Güntera Striedingera, bivšeg direktora Uprave koruške Hypo banke, koji je na udaru austrijskog pravosuđa, navodi "Profil". 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene