Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova TV je pustila u pogon novi odašiljač koji je smješten u Gradu Mali Lošinj te se novim signalom povećala pokrivenost na području Primorsko-goranske županije.


Odašiljač Mali Lošinj pridružio se ostalim signalima Nove TV na području sjevernog Jadranskog otočja i Kvarnera koji emitiraju s Učke te otoka Cresa, Krka i Paga.

Vezani članci Baka hoda mjestom (Foto: Dnevnik.hr) Kuća bake Ane je u jednoj županiji, vrt u drugoj, a kanalizacija u - trećoj: "Ne znam ni sama kak je to bilo, nas nitko nije pitao" Župan Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Optužio župana Komadinu: "Besramno koristi županiju za svoje interese, vodi ju kao kartel!"

Novi signal na 48. kanalu UHF-a, horizontalne polarizacije, smješten je na postojeći UHF antenski sustav Odašiljača i veza montiran na stupu VIP-neta visine 38 m koji se nalazi u Gradu Mali Lošinj na nadmorskoj visini od 171 m. 

Jačina efektivne snage uređaja je 1,0 kW, odašiljačke frekvencije 687,25 MHz, s dva antenska usmjerenja od 90° i 340° pružajući kvalitetnu pokrivenost i prijam signala za područja: Grad Mali Lošinj i okolica, Veliki Lošinj, Lošinjski kanal, sjevero-zapadno područje otoka Paga (obuhvaća i Novalju), Punta Križa na jugu otoka Cresa, te nekolicina okolnih otoka.

Zemljopisne odrednice: 014E2916 44N3118

Ovim odašiljačem utjecat će se na bolji prijem signala na području Primorsko-goranske županije.