Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Željeli smo olakšati putnicima''

Opet promjene: ZET uvodi nove karte, ali i ukida one od 15 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
ZET od veljače uvodi karte od šest i deset kuna i ukida kartu od 15 kuna, rekao nam je predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Zagreb Anto Jelić.

U ZET-ovim tramvajima i autobusima sada se mogu kupiti samo karte od 15 kuna, a Jelić kaže da će na njihovu inicijativu to biti promijenjeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastale kolone Promet normaliziran nakon incidenta na Črnomercu: Na zagrebačkom okretištu izletio tramvaj ZET autobusi gradski prijevoz Pripazite prije odlaska u grad: Brojne izmjene u zagrebačkom prijevozu, ovo su novosti

"Željeli smo olakšati putnicima kako bi imali mogućnost kupovine jeftinijih karata jer je 15 kuna zaista previše“, pojasnio je Jelić, koji je prijedlog o vraćanju svih karata u autobuse i tramvaje uputio upravi ZET-a i gradonačelniku Milanu Bandiću.

"Sve je riješeno, čekamo samo potpise kako bi za dva tjedna bile dvije nove kategorije karata“, rekao nam je Jelić.

Tako će se od veljače u vozilima ZET-a moći kupiti karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje će biti moguće kupiti samo na kioscima.

Karta od četiri kune i dalje će vrijediti pola sata. Kod vozača će se moći kupiti karta od šest kuna, koja će vrijediti pola sata, i ona od 10 kuna, koja će vrijediti sat i pol vremena vožnje.

Jelić vjeruje da će karte od šest i deset kuna u potpunosti istisnuti one od 15 kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene