Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna tkanina na bistama

Nova akcija protivnika dvojezičnih natpisa u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru su prosvjednici protiv dvojezičnih natpisa crnom tkaninom prekrili poprsja Franje Tuđmana i Blage Zadre.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas je, devetog dana prosvjeda protiv postavljanja dvojezičnih ćiriličnih ploča na javne ustanove, crnom tkaninom prekrio poprsje prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i vukovarskog heroja Blage Zadre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer ne može doći Stožer najavio termin novog sastanka s Vladom, Vlada demantira Slika nije dostupna O dogovoru u Vukovaru Josipović: Potvrdila se teza da razgovor nije podrška neredima

Predsjednik Stožera Tomislav Josić, izjavio je novinarima kako je spomenik pokojnog predsjednika na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske, prekriven da 'ne bi gledao sramotu koja se događa u Vukovaru'.

>> Predsjednik Josipović: 'Duh isključivosti i šovinizma još nije zamro'

'I dalje ćemo biti dosljedni do ispunjenja naših zahtjeva i proglašenja Vukovara mjestom posebnog pijateta', rekao je Josić.

Ocijenio je kako je sve ono što se posljednjih dana događa u Vukovaru, zamagljivanje očiju hrvatskoj javnosti i skretanje pozornosti s pravih gospodarskih problema.

Josić je istaknuo kako su u Stožeru upoznati s inicijativom predsjednika Ive Josipovića da se dijalogom postigne konsenzus o odnosu prema manjinskim zajednicama, kazavši kako su 'spremni na razgovore, ali nisu spremni na kompromise'.

'Mi ćemo naše argumente staviti na stol, a oni neka stave svoje', rekao je Josić. Dodao je kako se žrtve ne mogu izjednačavati i ne može se dijeliti krivnja jer, naglasio je, Hrvati su se branili i nikoga nisu napadali.

Na novinarsko pitanje posipa li se HDZ pepelom jer sada najavljuje promjenu vukovarskog Gradskog statuta koji je svojedobno i donio, Josić je rekao kako mu je drago ukoliko netko shvati da je pogriješio, da tu pogrešku želi ispraviti.

'Ako se to radi iz nekih drugih pobuda, onda ćemo se svađati', dodao je.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara također je potvrdio da se ozbiljno razmišlja o mogućnosti iniciranja referenduma vezano za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas je crnom tkaninom prekrio i poprsje poginulog vukovarskog heroja Blage Zadre u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.

Inače, ista akcija prekrivanja Tuđmanove i Zadrine biste crnom tkaninom izvedena je i u ožujku, nakon što su stigle prve najave uvođenja dvojezičnih natpisa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene