Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Normalizirana opskrba vodom u Kostreni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanitarna inspekcija proglasila je danas oko 16 sati normalizaciju vodoopskrbe u Kostreni, jer je utvrđeno da su uzorci vode ispravni i da se voda na tom području može koristiti za piće, doznaje se iz riječkog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija" (VIK).

Iz VIK-a su naveli da je vodovod na području Kostrene tijekom dana ispran od zamućene vode, koja je jutros dospjela u cjevovod s izvora Martinšćica.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Stanovnicima Kostrene iz tog su poduzeća uputili zamolbu da nakon 16 sati, zbog ispiranja dijela vodovodne mreže u vlasništvu građana, od vodomjera do objekata, puste da voda istječe dok se ne razbistri i tek nakon toga ju koriste za piće.

Djelatnici VIK-a jutros su uočili da je voda na izvoru Martinšćica, koji je jedan od izvora vode s kojeg se Kostrena opskrbljuje pitkom vodom, zamućena.

Odmah je obustavljena isporuka vode s tog izvora i započelo je ispiranje kostrenske vodovodne mreže vodom s izvora Zvir.

Za vrijeme ispiranja cjevovoda, Kostrena se pitkom vodom opskrbljivala iz autocisterne i postavljenih spremnika vode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene