Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanitarna inspekcija proglasila je danas oko 16 sati normalizaciju vodoopskrbe u Kostreni, jer je utvrđeno da su uzorci vode ispravni i da se voda na tom području može koristiti za piće, doznaje se iz riječkog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija" (VIK).


Iz VIK-a su naveli da je vodovod na području Kostrene tijekom dana ispran od zamućene vode, koja je jutros dospjela u cjevovod s izvora Martinšćica.

Vezani članci Župan Boris Miletić i šef stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac "Mjere daju rezultate": Oglasio se istarski župan o redukcijama vode, pogledajte koliko su smanjili potrošnju Ilustracija Nevjerojatan slučaj: Spojio se na ulični hidrant pa si napunio privatni bazen...

Stanovnicima Kostrene iz tog su poduzeća uputili zamolbu da nakon 16 sati, zbog ispiranja dijela vodovodne mreže u vlasništvu građana, od vodomjera do objekata, puste da voda istječe dok se ne razbistri i tek nakon toga ju koriste za piće.

Djelatnici VIK-a jutros su uočili da je voda na izvoru Martinšćica, koji je jedan od izvora vode s kojeg se Kostrena opskrbljuje pitkom vodom, zamućena.

Odmah je obustavljena isporuka vode s tog izvora i započelo je ispiranje kostrenske vodovodne mreže vodom s izvora Zvir.

Za vrijeme ispiranja cjevovoda, Kostrena se pitkom vodom opskrbljivala iz autocisterne i postavljenih spremnika vode.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju