Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastava u prostorijama glavne zgrade splitskog Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici, koju su studenti ometali proteklih šest dana tražeći besplatno visoko obrazovanje, danas se odvija bez ikakvog ometanja, izjavio je za Hinu dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Marko Trogrlić.


Studenti su u današnjem priopćenju izvjestila kako će umjesto dosadašnje blokade nastave u glavnoj zgradi Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici 'razmotriti druge metode borbe za potpuno javno financiranje visokoškolskog obrazovanja'. Nastava za 2.800 studenata splitskog Filozofskog fakulteta održava se na šest mjesta u gradu, a skupina sudenata ometala je nastavu u fakultetskim prostorijama u Radovanovoj ulici.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Ponestaje lijekova za onkološke bolesnike: "Zvali su me iz bolnice i rekli da nema. Ne znaju kad će ga dobiti", Ministarstvo: "Nema naznaka da bi ijedan pacijent bio ugrožen" Prazna učionica, ilustracija Istarski stožer donio važnu odluku za školarce: Od idućeg tjedna nastava ponovno na daljinu, za neke se ona potpuno obustavlja

>> Peti dan blokade: Prosvjed pred ministarstvom

Odustajanje od daljnje blokade Filozofskog fakulteta u Splitu uslijedilo je nakon jučerašnjeg poziva Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta skupini studenata okupljenih u studenstkom plenumu, koji organizira Nezavisna studentska incijativa, da prestanu ometati nastavu jer bi to moglo izazvati neželjene posljedice, to jest ugroziti završetak tekućeg semestra i akademske godine. (Hina)