Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u prometu

Normaliziran promet vlakovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u željezničkom prometu na cijeloj mreži jutros se, u odnosu na sinoć, normaliziralo, vlakovi u lokalnom, regionalnom i međunarodnom prometu na svim prugama voze po voznom redu, a ako ima zakašnjenja onda je to do maksimalno 15-tak minuta, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Sve željezničke pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, sve dežurne ekipe su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila. Jedina veća kašnjenja koja su jutros zabilježena bilo je zakašnjenje noćnoga vlaka iz Splita, koji je u Zagreb došao sa 90 minuta zakašnjenja, dok je noćni vlak iz Zagreba za Split došao na vrijeme. Također, 40 minuta kasnio je i vlak iz Čakovca preko Koprivnice, koji je čekao na pruzi kod Dugog Sela zbog kvara jednog elektromotornog vlaka na stajalištu Čulinec.

Pročitajte i ovo Gužva pred tunelom SV. Rok Promet normaliziran U tunelu Sveti Rok na A1 došlo je do sudara: Jedna osoba ozlijeđena, policija molila vozače za strpljenje HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala...

Naime, u 6,45 sati na prigradskom stajalištu u Čulincu pokvarila se elektromotorna garnitura prigradskoga vlaka koji vozi na relaciji Dugo Selo - Savski Marof. Vlak je oko 7,45 sati odvučen sa stajališta, nakon čega se promet počeo normalizirati i na relaciji Dugo Selo - Zagreb. Zbog tog kvara kasnilo je deset vlakova između 40 i 60 minuta, koji su čekali na pruzi dok vlak iz Čulinca nije odvučen na zagrebački Glavni kolodvor. Oko 9 sati stanje u zagrebačkom gradsko-prigradskom prometu potpuno se normaliziralo, tako da trenutno promet na cijeloj mreži teče bez većih poteškoća, navodi šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a Vlatka Škorić.

Zagrebačka Zimska služba noćas je očistila prioritetne ceste, autobusne linije, prilaze školama i vrtićima, te nastavlja s čišćenjem sporednih cesta i odvojaka, doznaje se u Zimskoj službi. Radi se po mnogobrojnim prijavama građana i intervencijama, telefoni zvone stalno, a na terenu je oko 150 ekipa, kažu u Zimskoj službi. Najavljuju da bi danas, kada se vrijeme smirilo, grad trebao biti do kraja očišćen od snijega.
(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene