Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavlja se skandal oko vlasništva nad Arenom Zagreb. Natječaj za upravitelja Arene ide ispočetka.


Onaj iz siječnja poništen je zbog neuplaćenog jamstva od 5 milijuna kuna. Taj iznos na novome je natječaju umanjen na pola milijuna kuna zbog krize tvrde u Gradu.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija U nekim hotelima planiraju doček Nove godine, struka upozorava: "Apeliram na kolege hotelijere da se pridržavaju mjera. Najvažnije je da ostanemo zdravi" U Arenu stigli prvi pacijenti - 1 Prva smrt u Areni. Objasnili je li muškarac preminuo od korone ili s koronom: ''To je bila iznimka''

>> Prijeti li otkazivanje koncerata Čolića, Beyonce, Depeche Mode?

Ponude će se prihvaćati do 18. ožujka. U Ingri, graditelju Arene novo raspisivanje natječaja nisu željeli komentirati. Tvrde kako čine sve da dvorana dobije uporabnu dozvolu, a ukoliko do kraja ožujka grad ne podmiri obveze iz ugovora i dalje su spremni na samostalnu prodaju. Zagrebačkog gradonačelnika to ne brine previše.

'Stvari su kristalno jasne. Kad kolege otklone ono što trebaju otkloniti bit će puna uporabna dozvola. Ma nema nitko tko me može natjerati, nema te puške i sile koja može natjerati gradonačelnika i njegove službe i resornog službenika da potpiše nešto da se nešto dogodi u Areni, a da nije sve ono što je u tehničkom pregledu pokazano kao nedostaci bude otklonjeno', dodaje Bandić.

Bez otklanjanja tih nedostataka koncert Zdravka Čolića u dvorani će se ipak održati. Dolazak drugih zvijezda poput Depeche Modea i Beyonce za sada je neizvjestan. Ingra prijeti samostalnom prodajom dvorane strancima kako bi podmirila dugove - grad uporabnom dozvolom. Svi čekaju kakvo će biti novo rješenje inspekcije koja bi ovih dana trebala izvršiti pregled uklonjenih nedostataka.