Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad još nije zakupio Arenu

Prijeti li otkazivanje koncerata Čolića, Beyonce, Depeche Mode?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaju problemi oko zagrebačke Arene. Zbog nepostojanja ugovora o zakupu, rukometni klub Zagreb utakmicu Lige prvaka nije igrao u Areni. Ako se situacija ne riješi do sljedećeg tjedna, postoji teoretska mogućnost da se ne održi koncert Zdravka Čolića, za koji su karte već rasprodane.

Ugovor o zakupu Arene Bandić uporno odbija potpisati. Ne da novce, a u pitanju su deseci milijuna kuna, dok Arena ne dobije trajnu dozvolu. No, gradsku tvrtku koja bi Arenom trebala upravljati ne smeta da raspolaže tim prostorom. Ingra, vlasnik Arene, ne želi javno komentirati kako grad s njihovom imovinom pravi račun i organizira koncert za koji nema ugovora. Karte za prvi u nizu mega koncerata već su razgrabljene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inspekcija testirala nosivost krova Arena Zagreb nakon četiri mjeseca dobiva trajnu uporabnu dozvolu? Slika nije dostupna Nova blamaža Nitko ne želi platiti jamčevinu za Arenu Zagreb

Sretnici koji su uspjeli kupiti karte za Čolićev koncert uglavnom ne znaju za probleme sa zakupom. No ne plati li Grad zakup, Ingra uvijek može ostvariti plan prodaje Arene. Rokovi brzo prolaze, a već danima od odgovornih stižu ista uvjeravanja. Koncert Zdravka Čolića za 8. ožujka tek je prvi u nizu spekatkularnih priredbi najaveljenih u novoj dvorani. Nakon Čolića planirani su koncerti od Beyonce, Depeche Mode. Arena bi trebala biti vrlo isplativa, no sve dok Grad Zagreb ne ispuni svoj dio ugovora sve je pod upitnikom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene