Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije davao izjave

Nikolić na prijemu povodom ulaska RH u EU i Dana državnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nazočio je navečer u Beogradu prijemu koji je u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH priredio veleposlanik RH u Srbiji Željko Kuprešak.

Nakon intoniranja himni Lijepa naša i Bože pravde, pozdravljajući srbijanskog šefa države, te bivšeg predsjednika Hrvatske Stipu Mesića, ministre, članove srbijanskog parlamenta te predstavnike diplomatskog zbora veleposlanik Kuprešak istaknuo je kako Hrvatska snažno podupire eurointegraciju Srbije i naglasio kako bi Hrvatska, da trenutačno ima pravo glasa unutar EU-a, rekla “da” za dodjelu datuma za početak pristupnih pregovora Srbije i EU-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima Slika nije dostupna Izvještaji iz Zagreba Ulazak Hrvatske u EU jedna od glavnih vijesti u Srbiji

>> Nikolić se raduje hrvatskom ulasku u Europsku uniju

Kuprešak je naglasio da će i ulaskom u EU Hrvatska podupirati eurointegracijske procese Srbije, nadajući se da će čim prije biti parneri u Uniji. Nikolić je prvi šef države koji je, od uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i SR Jugoslavije, odnosno Srbije, nazočio prijemu u povodu Dana državnosti Hrvatske u Beogradu. Predsjednik Srbije, međutim, večeras nije želio davati izjave ni hrvatskim ni srpskim medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene