Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ni godinu dana nakon urušavanja kuće u Kupskoj nisu obnovljene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za tri dana godišnjica je urušavanja Kupske ulice, a kuće u toj ulici još nisu do kraja obnovljene. Cijeli se slučaj još uvijek nalazi na sudu i ne čini se da će uskoro biti riješen.

Stanari Kupske ulice ponovno su na okupu, no umjesto torbi za izbjeglištvo, danas su na svoju nesretnu ulicu iznijeli kolače i piće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završeno vještačenje u Kupskoj, rezultati nakon vikenda Slika nije dostupna U Kupskoj sve više naznaka građevinskih propusta?

S druge strane obnovljene ceste postavljeni su plakati koji, kako kažu stanari, oslikavaju njihov život u proteklih godinu dana. Tvrde da strah od onoga što se dogodilo prije godinu dana nije prošao.

No Kupska je tek označila početak propadanja grada. 

>> Urušavanje Kupske ulice 

Tek koji dan nakon Kupske, podzemne vode nije izdržao ni zid urbane vile na Fraterščici

>> Zagreb: Novo urušavanje tla

Početkom lipnja, također nedaleko od jednog gradilišta blaža verzija Kupske - Kišpatićeva ulica u trenu se spustila na pet metara dubine.

>> Urušio se dio gradilišta i nogostupa, gradilište zatvoreno 

Posljednja rupa pojavila se u Petrovoj ulici.

>> Propao dio Petrove ulice 
 

Sve to vrijeme slučaj Kupska nije zaključen. Godinu dana poslije agonija stanara Kupske još traje. Zahtjevi za odštetama još su na sudu, a ne znaju ni hoće li se nastaviti gradnja HEP-ove zgrade zbog koje su već jednom ostali bez krova nad glavom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene