Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NHS poziva članove da izađu na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski sindikati ne preporučuju svojem članstvu ni javnosti za koga glasovati na predstojećim izborima, ali pozivaju sve, a ponajprije svoje članove, da izađu na izbore i biraju.

Ovo je bila poprilično prljava kampanja i mnogi postupci kandidata zaslužuju svaku osudu, te mogu kod birača probuditi otpore, pa čak i gađenje, ali to ne smije rezultirati odustajanjem, jer onda će netko drugi za nas odlučiti, ističe NHS u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Furio Radin pozvao na glasovanje u 12. izbornoj jedinici Slika nije dostupna Sanader: HDZ neće dopustiti ponovno dijeljenje Hrvata

Na predizbornu kampanju potrošeno je puno više od 100 milijuna kuna u zemlji u kojoj je tridesetak posto građana siromašno, gdje obiteljima mjesečno za pokriće troškova nedostaje 25-30 posto potrebnih sredstava, gdje je 65 posto plaća ispod prosječne, a više od 60 posto umirovljenika prima mirovinu do 2.000 kuna.

Tu su još i četrdesetak tisuća radnika na najnižoj plaći, između 10.000 i 20.000 radnika koji rade a ne primaju plaće, od oko 250.000 nezaposlenih tek ih neznatan dio prima naknadu za nezaposlene koja ne može prijeći 1.200 kuna, liste čekanja za specijalističke preglede u bolnicama, zastarjeli i neispravni dijagnostički uređaji.

Nakon izbora treba hitno donositi i mijenjati zakone zbog
usklađivanja s EU-om, usvojiti Zakon o minimalnoj plaći, izmijeniti zakone o radu, privatizaciji i organiziranom radničkom dioničarstvu, te presložiti zakone o mirovinskom i zdravstvenom osiguranju.

Vjerojatno će Hrvatska u mandatu nove Vlade postati članicom EU a nije svejedno hoće li tamo ući na koljenima i biti slijepo crijevo ili kao zemlja dovoljno snažna za konkurentno tržište i moćno političko okruženje, ističe NHS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene