Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: HDZ neće dopustiti ponovno dijeljenje Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na predizbornom skupu u Rijeci rekao je kako HDZ neće dopustiti ponovno dijeljenje Hrvata.

'Svi hrvatski državljani imaju ista prava jer im to jamči Ustav',
rekao je Sanader govoreći o SDP-ovu protivljenju glasovanja hrvatskih državljana koji žive izvan Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Braniteljske udruge čestitale HDZ-u pobjedu na izborima Slika nije dostupna HSLS je na kampanju do sada potrošio 1,7 milijuna kuna

Sanader je kazao kako su se 1991. hrvatskim braniteljima iz zemlje pridružili mnogi iz BiH i drugih država svijeta, a da su drugi iz inozemstva pomagali obrani slanjem novca i humanitarne pomoći.

'Ne razumijem kako su tada bili dobri, a sada ne bi smjeli glasovati', rekao je.

Sanader je rekao da SDP predvode dva čovjeka, od kojih 'jednome, kandidatu za premijera, zabranjuju govoriti', a drugi 'ne zna što bi, ali zna vrijeđati sve, od Hrvata izvan Hrvatske, preko biskupa do sportaša'.

Sanader je ustvrdio da pripadnici Crkve imaju pravo govoriti javno o izborima jer su i oni, kao i drugi građani, isti po Ustavu.

Govoreći o usjesima Vlade u proteklom mandatu, rekao je da je otvoreno novih 190.000 radnih mjesta, 290 poduzetničkih zona, da se dovršava puni profil autoceste Rijeka-Zagreb. Najavio je izgradnju 'istarskog ipsilona' u punom profilu autoceste kao i dovršenje riječke zaobilaznice u punom profilu.

Sanader je ustvrdio da će se pelješki most graditi bez obzira na kritike, zbog potrebe spjanja do sada dvaju razdvojenih dijelova Hrvatske. Taj čin nije protiv BiH, jer nema veze s graničnim pitanjima, rekao je.

Najavio je i uvođenje obveznog srednjoškolskog obrazovanja i prvu godinu prvog zaposlenja mladih bez obveze poslodavca da plaća doprinose za zdravstvo, što bi preuzela država. Uz to, umirovljenici koji žele raditi dio radnog vremena to bi i mogli, te dobivati mirovinu i plaću.

Sanader je rekao kako očekuje 'sjajne rezultate u 8. izbornoj
jedinici', ali i pobjedu HDZ-a u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na idućim lokalnim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene