Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija se ne popravlja

Porazni podaci o nezaposlenosti vraćaju nas u 2005.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavod za zapošljavanje danas cijeli dan odugovlači s objavom najnovijih podataka.

Iako Zavod za zapošljavanje takve podatke objavljuje najkasnije do 15. u mjesecu za prethodni mjesec, danas cijeli dan odugovlačenje. Prema neslužbenim informacijama brojka bi trebala biti veća od siječanjskih 309 tisuća nezaposlenih, ali trend rasta ipak više nije toliko velik.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku

Porazni podaci o nezaposlenosti vraćaju Hrvatsku u 2005. godinu. Posla na burzi rada nema ni za građevinare, ni za administratore, a kamoli za umjetnike. 'Bio sam u građevinskoj tvrtki firmi, bio sam poslovođa, sada nema posla', rekao nam je građevinski radnik Niko Filipović. Rast nezaposlenosti u veljači je tek usporen pa je logično pitanje mogu li ga Vladine mjere zaustaviti. 'Ja očekujem uskoro i prve dobre rezultate, a ove mjere nismo mogli u prošloj godini, to mora biti svakome jasno zato što nije bilo novca. Dakle za ove mjere na kojima sada inzistiramo kroz koje će se do 10 milijardi kuna uložiti u gospodarstvo', istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

Poslodavci dobrom drže i veću fleksibilnost u zapošljavanju. Lakše do posla ima i drugu stranu, a ta je manje ugovora na neodređeno. 'Jer s obzirom na uvijete poslovanja i na ovu globalnu krizu mislim da je dakle vrlo teško i poslodavcu preuzimati odgovornost sklapanja ugovora na neodređeno vrijeme, kada posluju u tako neizvjesnom kruženju', kaže Bernard Jakelić iz Hrvatske udruge poslodavaca. Vlada se nada da bi i državna pozajmnica od 100 do 300 eura po kvadratu za kupnju prve nekretnine trebala oživjeti građevinu. To bi jednome nezaposlenom iz naše priče olakšalo pronalazak posla. Prijedlog zakon u sabor ide u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene