Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zavod za zapošljavanje danas cijeli dan odugovlači s objavom najnovijih podataka.


Iako Zavod za zapošljavanje takve podatke objavljuje najkasnije do 15. u mjesecu za prethodni mjesec, danas cijeli dan odugovlačenje. Prema neslužbenim informacijama brojka bi trebala biti veća od siječanjskih 309 tisuća nezaposlenih, ali trend rasta ipak više nije toliko velik.

Vezani članci Skuplji plin: Ilustracija - 6 Cijena plina u idućoj godini mogla bi drastično porasti, ali državni tajnik uvjerava - velikog poskupljenja neće biti Slika nije dostupna Ispovijesti Hrvata: Fiktivni natječaji i seks u zamjenu za posao!

Porazni podaci o nezaposlenosti vraćaju Hrvatsku u 2005. godinu. Posla na burzi rada nema ni za građevinare, ni za administratore, a kamoli za umjetnike. 'Bio sam u građevinskoj tvrtki firmi, bio sam poslovođa, sada nema posla', rekao nam je građevinski radnik Niko Filipović. Rast nezaposlenosti u veljači je tek usporen pa je logično pitanje mogu li ga Vladine mjere zaustaviti. 'Ja očekujem uskoro i prve dobre rezultate, a ove mjere nismo mogli u prošloj godini, to mora biti svakome jasno zato što nije bilo novca. Dakle za ove mjere na kojima sada inzistiramo kroz koje će se do 10 milijardi kuna uložiti u gospodarstvo', istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

Poslodavci dobrom drže i veću fleksibilnost u zapošljavanju. Lakše do posla ima i drugu stranu, a ta je manje ugovora na neodređeno. 'Jer s obzirom na uvijete poslovanja i na ovu globalnu krizu mislim da je dakle vrlo teško i poslodavcu preuzimati odgovornost sklapanja ugovora na neodređeno vrijeme, kada posluju u tako neizvjesnom kruženju', kaže Bernard Jakelić iz Hrvatske udruge poslodavaca. Vlada se nada da bi i državna pozajmnica od 100 do 300 eura po kvadratu za kupnju prve nekretnine trebala oživjeti građevinu. To bi jednome nezaposlenom iz naše priče olakšalo pronalazak posla. Prijedlog zakon u sabor ide u srijedu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju