Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javne tvrtke po svom

Nezaposleni vjeruju samo oglasima na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oglasu za posao u javnim tvrtkama većina nezaposlenih ne vjeruje! Većina ispitanika smatra kako je sve već unaprijed dogovoreno, a oglas se objavljuje reda radi u nekim novinama koje nitko ne čita. Rješenje bi moglo, kažu, biti oglašavanje poslova na internetu.

Posljednjih mjeseci nije lako naći posao, pa iako oglasa ima, nezaposleni u njih baš i ne vjeruju. U najnovijem istraživanju većina od 62 posto ispitanika smatra da bi zapošljavanje u javnim poduzećima bilo transparentnije, kada bi se oglasi objavljivali i na internetskim portalima. 'Moguće je znači za javni sektor da objavljuje oglase i u nekim tiskovinama i na internetu, međutim nije to propisao zakonom, pa mnoge od javnih tvrtki ne koriste duge kanale gdje bi mogli postići puno veću transparentnost kada bi to htjeli', rekao nam je Marko Oletan, s portala MojPosao.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti Zaposlenici (Foto: Getty Images) Kako zadržati najbolje? Prvo veliko istraživanje o employer brandingu u Hrvatskoj: Saznali smo kako top kompanije brinu o svojim zaposlenicima

>> Nezaposleni često pate, no rijetko traže pomoć

Samo određene agencije i ministarstva oglase objavljuju i na internetu. 'No one ne oglašavaju uvijek i sva radna mjesta, niti oglašavaju niti sva ministarstva niti sve agencije', objasnili su nam na portalu. Posao preko interneta traži sve više ljudi, pa i oni koji ga nemaju kod kuće. No većini poslodavaca to kao da nije u interesu, a nezaposleni smatraju kako se na internetu objavljuju samo oglasi u kojima se traže djelatnici s visokom stručnom spremom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene