Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci su cijelu večer bili na terenu

Nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske i uzrokovalo klizišta, odrone i poplave: "Sve je bilo puno vode..."

Obilna kiša i nevrijeme
Obilna kiša i nevrijeme Davor Javorovic/Pixsell
Aktualno Galerija Obilna kiša i nevrijeme Obilna kiša i nevrijeme Foto: Davor Javorovic/Pixsell Obilna kiša i nevrijeme Obilna kiša i nevrijeme Foto: Davor Javorovic/Pixsell Obilna kiša i nevrijeme Obilna kiša i nevrijeme Foto: Davor Javorovic/Pixsell +0 Obilna kiša i nevrijeme Galerija 1/4 >>
Osim poplava, obilna kiša u ponedjeljak navečer izazvala je i odrone zemljišta i klizišta na sjeveru Hrvatske.

Obilna kiša koja je u ponedjeljak navečer pala u kratkom vremenskom razdoblju u Desiniću u Krapinsko-zagorskoj županiji izazvala je poplave, odrone zemljišta i klizišta, a problema je bilo i u Varaždinskoj županiji, doznaje se u utorak u nadležnim službama.

U Zagorju je najgore prošla općina Desinić, a na teren su odmah izašle vatrogasne službe koje su radile na ispumpavanju vode iz poplavljenih područja. Načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin rekao je da je prolom oblaka trajao oko pola sata.

"Pale su jako velike količine kiše, sve je bilo puno vode. Zahvatilo je sjeverozapadni dio naše općine, mogu reći da se radi o gotovo pola općine. Svi odvodni jarci su se začepili, čak i potok koji je bio reguliran se razlio”, kazao je Škreblin.

Pročitajte i ovo General Luka Džanko nesreća u labinskim dragama U prometnoj nesreći teško je stradao legendarni general HV-a

Vatrogasci su, dodao je, uspjeli spasiti od poplave dvije kuće, no u treću je voda ušla, poplavila garažu i dvorište. Škreblin je rekao i da na cestama ima odrona te da je voda s njiva donijela dosta mulja i zemlje, stoga se to danas čisti strojevima i bagerima.

"Ceste su sve prohodne, sad se još radi na dva mjesta, ali mještani imaju drugu cestu koju mogu koristiti dok se to ne riješi”, naglasio je načelnik Desinića.

Obilna kiša i jak vjetar izazvali su probleme i u Varaždinskoj županiji, a kako smo doznali u Operativnom centru 193, u ponedjeljak su imali 20-ak intervencija vezanih uglavnom uz obranu od poplava, ispumpavanje vode te uklanjanje stabala srušenih na prometnice.

Pročitajte i ovo Poplave na jugu Njemačke velike poplave Kataklizma kakva se viđa jednom u stoljeću: Tisuće ljudi evakuirane, ima mrtvih

U Županijskom centru 112 za Hinu su rekli da je kod Ludbrega bila poplavljena državna cesta na prilazu gradu te da je nevrijeme uzrokovalo i trosatni nestanak električne energije u varaždinskom prigradskom naselju Kućan Marofu.

U mnogim mjestima u Varaždinskoj županiji voda je poplavila pojedine podrume, a lokalni mediji pišu i da je u nekim ulicama u Varaždinu velika količina vode iz spremišta izbacila polupodzemne spremnike.

Veliko nevrijeme i na istoku Hrvatske 

U nevremenu koje je u ponedjeljak pogodilo i istok Hrvatske najviše je stradala Županja gdje je oko 16 sati padala i tuča veličine lješnjaka.

Osim poljoprivrednih usjeva, stradali su i i vrtovi građana Županje. Zbog vode na kolniku prekinut je promet županijskom cestom Grubišno Poljie-Daruvar u mjestu Donja Rašenica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene