Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki ostali bez struje

Nevrijeme pogodilo istok Hrvatske: Padala tuča, potopljene ulice u Županji, na A3 zaustavljali aute ispod nadvožnjaka

Aktualno Galerija Nevrijeme na istoku Hrvatske Nevrijeme na istoku Hrvatske Foto: Facebook/Vremenska Prognoza za Hrvatsku/zupanjac.net/HAK Tuča na A3 Tuča na A3 Foto: HAK screenshot +0 Tuča u Kruševici Galerija 1/3 >>
Oko 16 sati u Županji je padala tuča veličine lješnjaka, praćena obilnom kišom.

Nakon što je nevrijeme ranije danas pogodilo južne krajeve Hrvatske, u poslijepodnevnim satima isto je zadesilo i istok zemlje.

Oko 16 sati u Županji je padala tuča veličine lješnjaka, praćena obilnom kišom, a temperatura je u sat vremena pala za više od pet stupnjeva, na 15 stupnjeva.

Iz gradske uprave za sada ne raspolažu podacima o obimu šteta koje je led prouzročio, ali su, kako navode, bez sumnje velike. Osim poljoprivrednih usjeva, stradali su i i vrtovi građana Županje.

Poljoprivrednik Marko Maroševac kaže kako je najviše stradalo područje uz rijeku Savu gdje su štete na usjevima i najveće.

"Upravo stojim na polju pšenice koje gotovo pa nema više. Na šest hekatara smo jesenas posadili tu krušaricu, a led ju je stukao gotovo 90 posto", kaže taj županjski poljoprivrednik, dodajući kako leda još uvijek ima na poljima iako je od ledotuče prošlo više od dva sata.

Facebook stranica Vremenska Prognoza za Hrvatsku objavila je snimku tuče u Županji.

Kako pišu korisnici Facebook grupe Županjac.net jaki pljusak i tuča pogodili su ovaj grad i okolicu u zapadnom Srijemu, a neka su naselja ostala i bez struje. Mnoge ulice su poplavljene.

Tuča je pogodila i Kruševicu u Brodsko-posavskoj županiji.

Silinu nevremena prikazuju i snimke HAK-a koje su zabilježile kako neki neodgovorni vozači zaustavljaju u automobile ispod nadvožnjaka na A3 da ih zaštite od tuče. 

Nevrijeme na istoku Hrvatske Tuča na A3 Foto: HAK screenshot

Iz DHMZ-a su najavili da su tijekom dana mogući mjestimični pljuskovi, a lokalno jače izraženi i obilni, posebice na istoku Hrvatske.

Zbog vode na kolniku prekinut je promet županijskom cestom Grubišno Poljie-Daruvar u mjestu Donja Rašenica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Jako nevrijeme u Splitu srušilo stablo na automobile - 2 Nestabilno vrijeme VIDEO/FOTO Nevrijeme poharalo Split, vjetar srušio stablo na automobile. Na Čiovu tuča, u Vodicama potop

Cesta je zatvorena u 16 sati zbog izlijevanja oborinskih voda iz odvodnih kanala, na dijelu između mjesta Donja Rašenica i Gornja Rašenica, te na ulazu u mjesto Ivanovo selo.

Promet se odvija obilazno preko Končanice za Daruvar, što je regulirano prometnom signalizacijom, priopćila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene