Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena visokih peta

Nevjerojatna rendgenska snimka: Što štikle rade nogama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog donosi vam pravu sliku ženske opsesije visokim petama - rendgenske snimke i biomehaničko ispitivanje pokazali su što štikle rade tijelu!

Teški bolovi, suze i jaukanje cijena su koje su žene spremne platiti kako bi mogle šetati u visokim petama. Ali, to su vidljive posljedice – one koje inače ne bi mogle vidjeti donosi vam ekipa Provjerenog u novoj emisiji.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Specijalna bolnica za plućne bolesti - 3 Donosi Provjereno Panika u specijalnoj bolnici za plućne bolesti! "Što će moje iduće vađenje krvi pokazati? Toga se svi boje"

>> Splićanka se ne odriče štikli ni na ledu!

Posjetili su somatopeda i specijalista ortopedske kirurgije i traumatologije, koji su im objasnili što se događa u ženinom tijelu kada nosi visoke pete. Jer, osim kilaže, noge u visokoj peti moraju podnositi i fizikalne sile! 'Masni jastučići, mišići, ligamenti i tetive moraju kontrolirati velika dnevna opterećenja. Izračunato je da na dan čovjek prenese oko 30 do 40 tona. Ako samo takav broj spomenemo, znamo koliko je naše stopalo važno', objasnio je dr. Stanislav Peharec, somatoped.

Ekipa Provjerenog doznala je od stručnjaka i formulu – kako izračunati idealnu visinu potpetica, koja će tijelu napraviti najmanju štetu. Ne propustite pogledati Provjereno večeras u 22:55!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene