Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deset obitelji koje žive u zgradi u Mlinima kraj Dubrovnika mogu odahnuti! Za danas najavljena deložacija ipak nije uspjela.


S jedne strane sudski izvršitelj i policija, s druge deset obitelji i deseci stanovnika župe pokušaj deložacije u Mlinima prošao je bez incidenata. 'Nije nas strah, oni mogu pokušati i sa specijalcima, i sa policijom', rekla nam je stanarka Marija Lemo. Deset obitelji već se godinama sudski bore za svoje stanove u bivšoj personalnoj zgradi. Pred već trećom deložacijom, jedna obitelj je popustila i odselila i svi ostali odlučili su se boriti do kraja.

Vezani članci Saul Canelo Alvarez Najbolji boksač svijeta uživa na našoj obali, od atraktivne se supruge ne odvaja, a uživaju u domaćim delicijama Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 1 Iako su ublažene, epidemiološke mjere na biralištima i dalje vrijede - prisjetimo se na što trebamo obratiti pažnju

Većina obitelji tu je doselila sredinom 70-tih godina prošlog stoljeća, tu su uložili cijeli život. Vlasnik hotela, time i personalne zgrade, je Anđelko Leko, hotelijer iz Zagreba na kojega su Župljani kivni jer nije obnovio hotel Orlando. 'Početkom drugog mjeseca 2009. je istekao ugovor od 5 godina kada je hotel Orlando trebao proraditi i kada se hotel Mlini i hotel Astarea trebali obnoviti. Protiv njega ni država ni nitko nikakav postupak ne upotrebljava', kaže gospođa Marija.

'Moga supruga iznijeli mrtvoga. Ja imam sina i živim s njim. To je jedino što imam. U Astarei radim 35 godina, dobila sam i zahvalnicu kad sam radila. Znači, jedini dom što imam je ovaj tu', rekla nam je stanarka Marija Blašković.

Gotovo sve pravne žalbe i odgode obitelji su već potrošile. Cijeli slučaj je sad na sudu u Strasbourgu, a obiteljima jedino preostaje vaditi se na tehničke nepravilnosti. Današnji pokušaj deložacije nije uspio. Ipak, obiteljima je najavljeno iduća deložacija je konačna.