Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudi u strahu

Neuspjela deložacija deset dubrovačkih obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset obitelji koje žive u zgradi u Mlinima kraj Dubrovnika mogu odahnuti! Za danas najavljena deložacija ipak nije uspjela.

S jedne strane sudski izvršitelj i policija, s druge deset obitelji i deseci stanovnika župe pokušaj deložacije u Mlinima prošao je bez incidenata. 'Nije nas strah, oni mogu pokušati i sa specijalcima, i sa policijom', rekla nam je stanarka Marija Lemo. Deset obitelji već se godinama sudski bore za svoje stanove u bivšoj personalnoj zgradi. Pred već trećom deložacijom, jedna obitelj je popustila i odselila i svi ostali odlučili su se boriti do kraja.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Većina obitelji tu je doselila sredinom 70-tih godina prošlog stoljeća, tu su uložili cijeli život. Vlasnik hotela, time i personalne zgrade, je Anđelko Leko, hotelijer iz Zagreba na kojega su Župljani kivni jer nije obnovio hotel Orlando. 'Početkom drugog mjeseca 2009. je istekao ugovor od 5 godina kada je hotel Orlando trebao proraditi i kada se hotel Mlini i hotel Astarea trebali obnoviti. Protiv njega ni država ni nitko nikakav postupak ne upotrebljava', kaže gospođa Marija.

'Moga supruga iznijeli mrtvoga. Ja imam sina i živim s njim. To je jedino što imam. U Astarei radim 35 godina, dobila sam i zahvalnicu kad sam radila. Znači, jedini dom što imam je ovaj tu', rekla nam je stanarka Marija Blašković.

Gotovo sve pravne žalbe i odgode obitelji su već potrošile. Cijeli slučaj je sad na sudu u Strasbourgu, a obiteljima jedino preostaje vaditi se na tehničke nepravilnosti. Današnji pokušaj deložacije nije uspio. Ipak, obiteljima je najavljeno iduća deložacija je konačna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene