Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Meni je samo drago da se sve pokrenulo', kaže Joško Klarić nakon odluke Vrhovnog suda.


Dražen Slavica ipak će u sudnicu, naredio je Vrhovni sud Republike Hrvatske. Slavica je danas nedostupan medijima, a vijest o ponovnom pokretanju kaznenog postupka dočekuje kao vozač vatrogasnog vozila. 'Obrana slijedi kao što smo je iznijeli. Mi tvrdimo da naši propusti nisu u uzročnoj vezi s posljedicom i smrću tih ljudi', rekao je Čedo Prodanović, odvjetnik Dražena Slavice.

Vezani članci Dražen Slavica, bivši vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica tuži državu zbog pravne kalvarije koju je prošao nakon kornatske tragedije: "15 godina sam na stupu srama. DORH mi je uništio život" Dječji vrtić - 4 Najmlađi grad u Hrvatskoj kao primjer: Drugi muku muče s listama čekanja, kod njih za svako dijete ima mjesta u vrtiću

>> Nastavlja se postupak protiv Slavice zbog Kornata

Kao glavni argument obrana navodi eruptivni požar a to bi značilo da ljudski faktor nije odgovoran za nesreću. U to ne vjeruje Joško Klarić, otac poginulog Dina, koji danonoćno proučava teorije, a nastavak suđenja i sam dočekuje spreman. 'Optužit će ga sud, a ne ja. Meni je samo drago da se ovo pokrenulo', kaže Klarić. U Tisnom, u kojem živi i jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić, danas su se izmiješali veselje i tuga. Majke poginulih vijest o nastavku suđenja danas su prenosile jedna drugoj.

'Treća je godina otkako mi tražimo istinu. Još sam pod dojmom šoka kad sam dobila tu vijest. I ne mogu vjerovati da se nešto pokrenulo ako se pokrenulo', izjavila nam je Jasna Lučić, majka poginulog Josipa Lučića. 'Neka netko odgovara za pogreške koje su se tamo desile', ističe Marina Crvelin, majka poginulog Tomislava Crvelina. Slavica tvrdi njegov odvjetnik do suđenja neće u pritvor. Županjski sud u Šibeniku, koji je prije nekoliko mjeseci odbacio optužbe, ponovit će cijeli postupak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju